Зареждане

Конър Макгрегър има право на $6 милиона от антитръстовия иск срещу UFC

Конър Макгрегър има право на $6 милиона от антитръстовия иск срещу UFC
Публикувано на: Юни 9, 2024 в 16:00 ч
Конър Макгрегър има право на $6 милиона от антитръстовия иск срещу UFC. Споразумението от 335 милиона долара, което все още трябва да бъде одобрено от съдия, е резултат от колективен иск, заведен срещу UFC през 2014 гoдина.

В делото се твърди, че организацията е участвала в монополни практики, потискайки компенсациите на бойците и ограничавайки способността им да договарят справедливо заплащане. Според специален подкаст от две части на репортера Джон Неш, който отразява случая, споразумението ще бъде разпределено между квалифицираните бойци.

Адвокатите, участващи в случая, искат 120 милиона долара хонорар, оставяйки 215 милиона долара да бъдат разделени между бойците. Сумата, която всеки боец ​​ще получи зависи от това кога се е състезавал за UFC. Бойци, участвали между 2010 и 2017 г., периодът, обхванат от първоначалния иск, ще получат 75% от 215 милиона долара.

Тази група включва високопоставени бойци като Макгрегър, който се превърна в световна суперзвезда през този период. Останалите 25% ще отидат при бойци, които са се състезавали след 2017 г. и не са подписали договори, отказващи се от правото си да участват в групови съдебни дела.

Макгрегър, бивш шампион на UFC в категория перо и лека категория, е една от най-големите звезди в историята на промоцията. Неговите наелектризиращи изпълнения и харизма го превърнаха в любимец на феновете, а способността му да печели огромни плащания за гледане му спечели значителни суми.

Въпреки че точните подробности за споразумението все още се финализират, е ясно, че приносът на Макгрегър към успеха на UFC по време на разцвета му е донесъл значителна печалба. Споразумението от 6 милиона долара е свидетелство за влиянието му върху спорта и неговата трайна популярност.

Споразумението служи като напомняне, че стойността на бойците се крие не само в техните изпълнения в клетката, но и в неуморните им усилия да популяризират спорта и да забавляват феновете по целия свят.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес