Зареждане

Александър Усик подари титлата на WBC на Володимир Зеленски

Александър Усик подари титлата на WBC на Володимир Зеленски
Публикувано на: Август 26, 2024 в 10:00 ч
Президентът на Украйна Володимир Зеленски се срещна с победителите и медалистите от Летните олимпийски игри в Париж и им връчи държавни награди. На срещата присъства и боксьорът Александър Усик, който подари на Зеленски своя шампионски пояс на WBC в тежка категория. 

Зеленски награди олимпийския шампион по бокс Александър Хижняк с орден на княз Ярослав Мъдри 4-та степен. Той също така връчи орден „Княгиня Олга“ I степен на Ярослава Махучих, олимпийска шампионка в скока на височина. Зеленски награди олимпийците, включително с ордени за заслуги 2-ра и 3-та степен и ордени на княгиня Олга 2-ра и 3-та степен.

Треньорите на украинските спортисти също получиха награди и почетни звания. Боксьорът Александър Усик подари на Зеленски своя световен шампионски пояс на WBC в тежка категория. Спортистът спечели титлата на WBC още през 2018 година, но тогава беше в полутежка категория. През май Усик победи Тайсън Фюри и стана безспорен шампион при тежките. 

С тази победа Александър стана първият безспорен шампион в тежка категория в историята на четирите титли. Този колан на WBC бил направен специално за тази битка, съобщава сайтът на президента на Украйна. Зеленски награди Усик с Ордена на свободата и му връчи наградата Национална легенда на Украйна.

Ето видео от срещата им:





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес