Зареждане

Какво знаем за голямата боксова галавечер в Саудитска Арабия ?

Какво знаем за голямата боксова галавечер в Саудитска Арабия ?
Публикувано на: Май 18, 2023 в 11:00 ч
Тайсън Фюри, Александър Усик, Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър - всички ще бъдат на едно място в една вечер.

Наскоро президентът на UFC Дейна Уайт критикува бокса. Например, те не знаят как да организират нищо в бокса. Събитията са скучни и има само една или две топ битки. Наистина има основание за подобни твърдения, но не може да се каже, че боксовите функционери не правят нищо, за да го коригират. В Саудитска Арабия, където боксът е обичан и ценен, се подготвя супертурнир с четиримата най-добри в тежка категория - Тайсън Фюри, Александър Усик, Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър!Предполагаемият турнир е насрочен за декември и трябва да се проведе в кръгова система. Победителите от полуфиналите Фюри - Усик и Джошуа - Уайлдър ще се срещнат на финала. За съжаление все още няма други подробности, включително дата и очаквани заплати.

Първоначално беше съобщено, че Фюри ще получи £90 млн., Усик - £50 млн., другите двама участници трябваше да получат по £30 млн. Но организаторите вече опровергаха слуховете.

„Не знам защо тези числа изтекоха. Защо изобщо са написани тези измислени цифри ? За какво ? Какво се опитват да направят? Каква е крайната цел за това ? Първо, това е неразумно. Това е просто абсолютна лъжа. Така че защо да пишем за това ? Ето защо казвам това, казвам го с цялото ми уважение. Докато няма официално съобщение от Skill Challenge Promotions, това са само приказки. 

Тези числа се основават на нула факти. Просто нула. Смеехме им се, когато ги видяхме. Връзки с телевизионни мрежи и промоутъри ? Откровено ще кажа, че всеки ще бъде финансово удовлетворен, когато става въпрос за организация. Когато принц Халид каже, че ще стане, тогава ще започнем преговори. 

Но всички страни, с които ще говорим, могат да бъдат доволни от отношенията си с мрежите. И няма да е проблем. Нека просто кажем, че не би трябвало да е проблем. Имаме среща. Когато това се случи, уверявам ви, това ще бъде най-големият спектакъл в бокса.“, каза Амер Абдала, ръководител на промоционалната компания Skill Challenge Entertainment.

Халид и екипът му имат много пари. С такива възможности всеки проблем с промоутъри, боксьори и други бизнес акули може да бъде решен. Но до декември има още шест месеца. Фюри, Усик и още повече Джошуа все още могат внезапно да загубят в други битки, след което стойността на участието им в супертурнира ще бъде под въпрос.

Големите имена са страхотни, но ако титлата на абсолютния световен шампион не е заложена на карта, стойността на събитието ще падне драстично. Организаторите обаче вярват, че всичко ще се развие по техния сценарий. Сериозните намерения на саудитския отбор бяха потвърдени от елитния промоутър Еди Хърн:

„Те наистина искат да направят тези две битки в една вечер. Това ми го потвърдиха лично. Аз говорих с тях преди две седмици. И потвърждавам, че са много сериозни в намеренията си. Гарантирам за тях, тъй като съм се занимавал с тях вече два пъти. Доколкото разбирам техния подход, те планират да преговарят поотделно с всеки от бойците. Тези хора са наясно на какви пари разчитат всички бойци.“, каза Хърн.

Да се надяваме, че през декември супертурнирът със сигурност ще се състои. Феновете на бокса са заслужили такова грандиозно събитие с години на чакане за топ битки. По-голям турнир просто не може да се измисли. Един от най-добрите нокаути в историята на Уайлдър, брилянтният техничар Усик, великият Фюри и звездата Джошуа са в спор за титлата абсолютен световен шампион.

Разбира се, Фюри ще е фаворит, но това е тежка категория и всичко може да се случи. Очакваме с нетърпение супер турнира, но дали ще се случи ?
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес