Зареждане

Защо Франсис Нгану няма шанс срещу Тайсън Фюри ?

Защо Франсис Нгану няма шанс срещу Тайсън Фюри ?
Публикувано на: Юли 15, 2023 в 10:00 ч
На 28 октомври в Саудитска Арабия ще се състои уникален боксов мач.

Световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри ще излезе на ринга срещу дебютант в професионалния бокс. Но дебютант с име в лицето на бившият шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану.


Имаше много слухове за тази битка, особено на фона на факта, че Фюри не можа да се съгласи нито на битка с Александър Усик, нито на битка с Антъни Джошуа. Нгану, след като напусна UFC, каза само, че иска да се бие според правилата на бокса.

След размяна на любезности в социалните мрежи, Фюри и Нгану официално се договориха за битка, а WBC излезе с изявление, че битката няма да бъде за титлата, но въпреки това организацията подкрепя Тайсън.

WBC казват, че няма претенденти за неговия колан в момента, така че Фюри има право да се бие с Нгану.

„Момчета, официално е, ще се бия с Франсис Нгану на 28 октомври в Рияд, Саудитска Арабия. Нямам търпение. Нгану, ще бъдеш нокаутиран.“, каза Фюри в социалните мрежи.

Форматът на двубоя все още не е известен и статусът му също е неясен. Остава да се надяваме, че двамата ще се бият, а не просто ще организират демонстративно шоу. Разбира се, Тайсън е ясен фаворит и почти никой не вярва в победата на бившия шампион на UFC.Хабиб Нурмагомедов също не дава никакви шансове на Франсис:

„Тайсън Фюри, този човек е най-добрият в момента. Мисля, че Тайсън Фюри е на различно ниво в бокса. Ако се бият в MMA, тогава, разбира се, Нгану има шанс. 

Ако се бият в UFC, тогава Тайсън Фюри ще бъде аутсайдер. В бокса не виждам някой, който да достигне неговото ниво. Може би Александър Усик. 

Усик ще бъде най-трудният тест за Тайсън Фюри.“, каза Хабиб Нурмагомедов в интервю за SkySports.

"Циганският крал" има огромно предимство в опита, той ще е у дома си, докато Франсис за първи път слага големи ръкавици и излиза на ринга. Фюри е един от най-добрите боксьори на нашето време, съчетаващ скорост, сила, тайминг, боксова интелигентност.Какво може да противопостави Нгану на всичко това ?

Може би само физическа сила и мощ. Нгану е уникален атлет, а формата му наистина ужасява съперниците. Французинът от камерунски произход прати много известни ММА бойци в нокаут, а главата на Алистър Овърийм едва остана на мястото си.

Шансът на бившия шампион на UFC да спечели ще бъде само късметлийски удар. Франсис никога не е бил известен с издръжливостта си и рядко е изминавал цялото разстояние дори в ММА, а в бокса това разстояние ще бъде по-дълго.


Да, и Фюри знае как да поеме удар, досега никой не е успял да победи Тайсън като професионалист, въпреки че истински чудовища от света на бокса са излизали на ринга срещу него.

Освен това не бива да забравяме, че Франсис не се е бил от година и половина. С възрастта Нгану започна да се притеснява от контузии. Готов ли е бившият шампион на UFC изобщо за такава битка ?

На хартия всичко изглежда очевидно. На практика няма шанс Нгану да победи "Gypsy King". Ясно е, че Франсис излиза само заради парите. Той обаче ще даде всичко от себе си, за да опита да нокаутира Фюри.

Ако Нгану нокаутира Фюри, тогава това ще го изстреля много напред в бокса. Това обаче трудно може да се случи. Вие какво мислите ? Какви шансове има Нгану срещу Тайсън Фюри ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес