Зареждане

Алчността на Фюри и Усик може да провали битката

Алчността на Фюри и Усик може да провали битката
Публикувано на: Март 10, 2023 в 10:00 ч
Преговорите за битката между Тайсън Фюри и Александър Усик зациклиха. Вече близо 2 месеца щабовете на двамата преговарят.

По едно време изглеждаше, че всичко е готово и битката ще бъде обявена, но дойде въпросът за парите и всичко забуксува. Големите битки и галавечери не спират да се провеждат, а Тайсън и Усик продължават да спорят за разделянето на хонорарите.


За съжаление представителтие на двамата не могат да стигнат до общ знаменател. Ясно е, че двамата във всеки случай ще получат много пари, което не им пречи да спорят яростно за всеки долар. Страните вече стигнаха до обиди, но това по никакъв начин не даде ход на преговорния процес.

„Отнасяйте се към Тайсън като към великия шампион, какъвто е. Усик не е равен на Тайсън. Ако не уважавате Тайсън, няма да получите битка. Толкова е просто. Усик не е достоен за равни условия с Тайсън. 

Не може да продаде 20 000 места.”, каза Джон Фюри, който активно участва в делата на сина си. 

Боб Аръм също се застъпи за Тайсън и каза, че страната на Усик трябва да „мълчи“. Tова доведе до коментар от Александър Красюк, който е мениджър на Усик. От страната на украинеца не смятат да мълчат и ще настояват на своето.

„Преди да замина за Лондон, се опитах да подготвя позициите си за преговори и дадох интервю пред американски журналисти. Аз казах, че разпределението на хонорара трябва да бъде равно. 

Предполагам, че Фюри се чувства по същия начин. Но ние преговаряме не с Тайсън Фюри, а с неговите промоутъри, които искат да извиват ръцете ни и да изтръгнат облаги.“, отговори Красюк.

Хората на Усик предлагат на Фюри много интересна оферта. Те предлагат победителя в битката им да прибере 60 % от приходите. Екипът на Фюри обаче не е съгласен.


"Циганският крал" и неговите поддръжници са решени да вземат много по-голямо парче от пая за себе си и дори не искат да говорят за разпределението на хонорарите Тайсън парадира със световната си популярност, а Усик отговаря с три колана. Ще има ли изобщо дуел ? По всичко личи, че срещата може да пропадне.

„Все още работим по датата 29 април, но е малко вероятно двубоят да се състои поради финансовите изисквания на Фюри. Засега е така. Британците просто не могат да дадат толкова пари на Тайсън. 

Казаха ми, че той иска такава сума, че дори ако Усик му даде целия си хонорар, това няма да е достатъчно. Не знам доколко това е вярно.“, каза Красюк.

Ще бъде разочароващо, ако първата битка за титлата абсолютен световен шампион в тежка категория от 20 години все пак се провали. Милиони фенове на бокса чакат Фюри и Усик да излязат на ринга, за да определят най-добрия боксьор на нашето време.

За съжаление нещата винаги са сложни когато стане въпрос за разделяне на баницата. Да се надяваме, че все пак ще има такава битка.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес