Зареждане

Увеличете резултатите от военната преса с правилен захват

Увеличете резултатите от военната преса с правилен захват
Публикувано на: Февруари 8, 2013 в 10:59 ч
Снимка: wikimedia.org
Като едно от най-уважаваните и резултатни упражнения, военната преса намира мясстото си сред доказалите се лег, клек и тяга. Това упражнение е кралят на всички упражнения за раменните мускули. Всеки напреднал в тренировките с тежести се е сблъсквал с това упражнение. И независимо дали опитът му е успешен или не, както във всяко многоставно упражнение и тук техниката е от изключителна важност. Най-честите грешки при изпълнението му идват още от грешния захват. Вижте четирите съвета за правилен захват, така че да увеличите резултатите от това упражнение.

1. Не хващайте прекалено широко: ако използвате същия захват, който ползвате и на лежанката, това може да докара ръцете ви прекалено много в страни, което ще намали силата и ще натовари прекалено много китките.

2. Нито пък твърде тясно: ако хванете с ширина, по-тясна от раменете ви, тогава в упражнението ще се включат и трицепсите, но това е анатомично неестествена позиция, която ще пренатовари раменните стави.

3. Използвайте палците: когато държите лоста в долна (стартова) позиция, хватът трябва да е такъв, че да можете да докоснете рамената си с палците на ръцете.

4. Захват без палец: някои трениращи предпочитат да държат лоста без да го прикрепят с палците отпред, тъй като това облекчава натоварването в раменната става. Много внимавайте, когато изпълнявате упражнението с този захват.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес