Зареждане

Един уникален суперсет за широки рамена

Един уникален суперсет за широки рамена
Публикувано на: Ноември 16, 2019 в 14:05 ч
Тренировките за рамена са тежки, да си го признаем - ставите са деликатни и сериозно предизвикателство се оказва понякога вдигането на тежести над главата. Невероятният суперсет от две упражнениня, който ще Ви представим, е чудесно решение за повече мускулна маса и стабилност в рамената, без излишно натоварване на ставите - по какъвто и да е начин. Негов автор е Jay T. Maryniak.

Суперсерията натоварва раменете без да е необходимо да се вдигат тежести над главата. А както знаем, повечето хора нямат хубав контрол в рамената, когато вдигат тежко над главата. Това, разбира се, не пречи да се натоварят рамената и гърба, за по-здрави рамене в дългосрочен план.Всичко започва с dumbbell T-raise - дръж корема стегнат през цялото време. Избягвай да люлееш дъмбелите, да използваш инерция или да накланяш торса. Ако е необходимо да свалиш килограмите на тежестите - така да бъде.

Ако се вгледаш във видеото, ще забележиш, че Maryniak никога не вдига тежестите изцяло встрани. ами винаги сочат леко напред. Това държи делтовидните мускули в по-стабилна позиция и намалява риска от нараняване в областта на ставите.

Второто упражнение от суперсета е reverse fly с ластик. Отново, стегнатият корем е ключов, за правилното ангажиране на делтовиднните и ромбовидните мускули по време на тренировката. Изпълннявай движенията с добър контрол и не позволявай на малките грешки да ти развалят упражнението. Ако раменете ти се вдигат към ушите - паузирай, свали ги и се фокусирай върху това да ги държиш долу през цялото време.Направи по 12 повторения от всяко упражнение, без почивка помежду им. 3 до 4 пъти, като почиваш по 60 секунди между всеки сет. Maryniak отбелязва, че във видеото го прилага като довършващ сет, но можеш също и просто да го добавиш към тренировките си за рамо, горна част на тялото или за цялото тяло.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес