Зареждане

Побеждавай с идеологията на Rickson Gracie

Побеждавай с идеологията на Rickson Gracie
Публикувано на: Декември 27, 2019 в 11:04 ч
Д-р Michael Gervais е спортен психолог, който предпочита да си "представя", отколкото да си "визуализира" нещата - чисто и просто, защото така се предполага включването на всички сетива, а не само на зрението.

Gervais започва да проповядва тази техника особено след като забелязва как ММА легендата и най-добрият BJJ боец на всички времена, Rickson Gracie обяснява "представянето" в Choke:

"Това е най-красивият филм и всеки път, в който го изживявам отново, си представям сцени и нюанси, които искам да усетя."

Идеята на визуализацията не е да предскаже бъдещето, а да подготви съзнанието за това, което би предстояло - което значи, че можем да си представим всичко. За еди борец това би значело визуализиране на всеки един момент от стъпването на татамито до най-дребния детайл.Gervais вярва, че тази подготовка не е за подценяване - психическата подготовка е ключова, особено за тези, които са на върха.
 
Той вярва, че тази практика е хубаво да се прилага както в ежедневието, така и преди по-важни събития (състезание или изнасяне на лекция - все е предизвикателство за духа). В противен случай, не би била толкова ефикасна. Ето и неговото обяснение:

"Целта е да пресъздаваш толкова реално усещане, че тялото ти да мисли, че всичко е истина. В тялото се получава едно "превключване", когато визуализацията е ясна, с цвят, звук, миризма и вкус."

"Осъзнатостта е комбинация от наблюдения и мъдрост. Целта на представянето е да се подобри представянето."

Като за финал, д-р Gervais заключава:

"Трудните моменти ни учат на много. И ни учат, стимулирайки истинските ни страхове."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес