Зареждане

Тайсън Фюри ще прегази Дерек Чисора

Тайсън Фюри ще прегази Дерек Чисора
Публикувано на: Ноември 26, 2022 в 00:00 ч
Живата легенда Тайсън Фюри вече десетина пъти е обявявал пенсионирането си, но винаги се завръща.

Обявяването на оттеглянето от страна на Фюри след победата над Дилиън Уайт се оказа безсмислено. След няколко дни "Gypsy King" ще се завърне на ринга, за да се бие с Дерек Чисора. Двубоят между двамата харизматични британци ще се проведе в Лондон на стадион Тотнъм Хотспър. Боксовата вечер започва на 3 декември.

Но защо точно Чисора ? Големият мъж с прякор "Del Boy" се оттегли от бокса, но предложението на Фюри го принуди да се върне. В завръщането му има логика. Чисора не губи нищо в тази битка, така че защо да не добави още някое милионче към пенсията ?

Да, трябва да бъдеш ударен в главата от най-добрия боксьор на нашето време, но Чисора не е непознат за тежките крошета. 38-годишният британец загуби три от последните си четири битки и постоянно получаваше сериозни щети на рига. И сега ще платят много пари за абсолютно същото. Добър бизнес ход от негова страна.

Защо не обмислим възможността Чисора да спечели ? Защото само един невероятен късметлийски удар може да го спаси, чиято вероятност клони към нула. Дерек е остарял много и освен със силна челюст не може да направи нищо, за да се противопостави на "Циганския крал".

Освен това Чисора също е много запознат с Фюри. Тайсън преди това победи своя сънародник два пъти, а втората битка приключи предсрочно. Ако Дилиън Уайт не успя да изненада Фюри, то Чисора изобщо няма шанс.

„Хората казват, че Тайсън вече е победил Чисора два пъти. Но вижте как Чисора се представи срещу Александър Усик. Битката беше изключително равностойна, докато Усик не успя да се освободи. 

И когато беше организирана битката с Антъни Джошуа, хората казаха, че Усик няма шанс, предвид представянето срещу Чисора. 

Но, както вече знаете, Усик се справи с Джошуа два пъти, и то много по-лесно, отколкото с Чисора.", така Боб Аръм се опитва да ни обясни, че в битката между Чисора и Фюри всъщност има интрига.

Ако следвате гледната точка на Аръм, би било много по-логично да организирате битка между Фюри и Александър Усик. Уви, той не успя да се разбере с украинеца, както и с Антъни Джошуа. Въпросът е и доколко "Циганският крал" е искал да се срещне с лидерите в ранглистата ?

Тайсън дори преговаряше със стария и амортизиран Мануел Чар, но кандидатурата на сириеца предизвика толкова агресивна реакция от страна на феновете, че беше решено да се премине към Чисора.

Фюри има психически проблеми и буквално полудява без бокс, което самият той призна наскоро. Само няколко месеца без тренировки доближават Тайсън до депресията, която го е преследвала толкова често в миналото.

Така Тайсън реши да се върне на ринга, но не иска да се напряга като в битка срещу Усик или Уайлдър. Това е право на Фюри, особено след като всички билети за Чисора вече са продадени. Дори такива битки с Тайсън са от голям интерес - това не е ли успех ?

Тайсън избра тази битка, защото преговорите бяха лесни, а успехът сигурен. Фюри ще се справи с Чисора без напрежение. В тази битка реално няма губещ. Фюри печели, Чисора печели, феновете също печелят.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес