Зареждане

Защо Тайсън Фюри никога няма да се бие с Джон Джоунс ?!

Защо Тайсън Фюри никога няма да се бие с Джон Джоунс ?!
Публикувано на: Юни 10, 2023 в 10:00 ч
Битката между Тайсън Фюри и Джон Джоунс ще бъде гледана от милиони, но за съжаление тя няма да се случи никога.

Тайсън Фюри вече 6 месеца стои и чака съперник. През пролетта изглеждаше, че обявяването на битката с украинеца Александър Усик е въпрос на време и е на път да се състои. Но за съжаление не се получи. Изневиделица се появи името на мексиканецът Анди Руис, но и той не успя да си осигури битка с Тайсън.
 
Фюри се сети за сънародника си Антъни Джошуа, като му направи оферта, но той също отказа. Успоредно с това "Gypsy King" си създаде вражда с шампиона на UFC в тежка категория и най-добрия боец на промоцията, независимо от тегловната категория, Джон Джоунс.

Джоунс изрази желание да се изправи срещу Фюри, но само по правилата на смесените бойни изкуства. В отговор британецът каза, че не възнамерява да се превръща в ММА боец:

„Ако искате да се биете с мен, това ще бъде боксова битка! Не се търкалям по пода, а удрям с ръце.“, написа Фюри в социалните мрежи.

Позицията на Фюри се оказа доста категорична и изглежда той няма да я промени


Президентът на UFC Дейна Уайт реши да се притече на помощ, заявявайки готовността си да организира битката им в неговата лига.

„Тайсън, много те уважавам, но наистина ли искаш да разбереш кой е най-лошият човек на планетата? Ще ти организирам битка с Джон Джоунс в октагона. Намерихме начин да платим на Флойд Мейуедър, ще намерим начин да платим и на теб, Тайсън. Искаш ли да го направиш в UFC ?“ каза Уайт.

Фюри все още не е реагирал на предложението на шефа на UFC и едва ли ще отговори положително. И има причини за това. Тайсън е наясно, че е кралят на ринга, но в октагона няма да може да покаже нищо. Особено срещу ММА легендата.

Тази позиция се заема от много уважавани ветерани в смесените бойни изкуства, например Даниел Кормие.

„Тайсън Фюри няма шанс срещу Джон Джоунс в ММА битка. Това в никакъв случай не е упрек към Фюри. В боксов мач Тайсън би победил Джоунс без много проблеми, но в ММА битка Фюри би имал почти същия шанс като обикновен човек на улицата. 

Тайсън Фюри е най-добрият боксьор в света, но най-добрият боксьор в света няма почти никакъв шанс да победи елитните състезатели по смесени бойни изкуства. Това е лудост.“, каза Кормие в канала си в YouTube.

Непобеденият боец от дагестански произход Мухамад Мокаев има подобна позиция:

„Джоунс щеше да довърши Фюри за две минути. Дори не сравнявайте бокса и смесените бойни изкуства. Tова е различно ниво. С цялото ми уважение към боксьорите, но това е различен спорт.“, написа Мокаев в социалните мрежи.

Тайсън разбира всичко това. Колкото и да иска да получи голям чек, Фюри най-вероятно няма да се съгласи да се бие с Джоунс по правилата на ММА. Там има различна динамика, малки ръкавици и ритници, а  това ще бъде решаващ фактор за победата на Джоунс.

Друго нещо е, ако шампионът на UFC все пак реши да опита късмета си на боксовия ринг. Там "Циганският крал" ще го доминира.
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес