Зареждане

Какво можеш да постигнеш с 30 Murph тренировки за месец

Какво можеш да постигнеш с 30 Murph тренировки за месец
Публикувано на: Юли 28, 2020 в 22:56 ч
Личният треньор и youtube-ър Jeff от канала Sorta Healthy разкри наскоро, че изпитва все по-сериозни трудности със запазването на добрата форма в 30-те. Вдъхновен от предизвикателството на Matt Zhang, Jeff решава да влезе във форма само за месец с бруталната crossfit Murph тренировка, въвличайки в приключението също и своята годеница и бизнес партньор, Alexis. Тук говорим за бягане по над 1.5 километра, 100 набирания, 200 лицеви опори, 300 клека и още един пробег от 1.5 километра. И това всеки ден, в продължителност на 30 дни.

Тренировката е именувана на пехотинеца Michael P. Murphy, който сам я прилагал в своето ежедневие. Често тренировката се изпълнява из залите в САЩ от трениращите, които желаят да отдадат почит на загубилите животите си ветерани. За да се счита за Murph една тренировка, всички упражнения в нея трябва да бъдат изпълнени с 10-килограмова жилетка, въпреки че Jeff решава да носи своята поне 2 пъти в седмицата.

Вижте също: Повече за тренировката Мърф

Jeff признава, че и двамата с Alexis в началото се съмнявали дали ще успеят да издържат до края на месеца с тези интензивни тренировки, но пандемията променила малко или много и техния начин на живот, което им позволило да се отдадат на преобразяването.

“С предишния ни начин на живот въобще нямаше как да изпълним предизвикателството, но сега нещата не бяха чак толкова зле… освен когато всъщност бяха.”

В края на първата седмица умората и болката били достатъчни, за да започне Jeff с компромисите.

“Това, което осъзнах е, че няма абсолютно никакъв начин да правя по 100 чисти набирания 30 дена подред. Понякога успявам, друг път експериментирам със захватите. Случва се също да си послужа и с фитили, но само когато наистина имам нужда от тях.”

Умората и повторяемостта на упражненията започнали да смазват Jeff и Alexis, но щом резултатите започнали да се проявяват, и двамата се стимулирали да продължат.

“Въпреки умората всеки ден, започнахме да се чувстваме по-силни и по-издръжливи. Всеки път, когато исках да се откажа, просто поглеждах към Alexis, която се трудеше толкова здраво, че нямаше как да не ме мотивира и мен. Надявам се и аз да съм имал същия ефект върху нея на моменти.”

 
След 20-тия ден Jeff вече започнал да чувства упражненията все по-леки, а и времето за изпълнение се подобрявало - ежедневните тренировки започнали да си казват думата.

“Упражненията вече въобще не ми изглеждаха брутални - предизвикателни да, но не и брутални. Обезкуражаващ беше фактът, че нямаме дори ден за почивка.”

До края на месеца Jeff успява да свали близо 5 килограма, както и да подчертае гърдите и корема. Alexis, която вече е била във форма при началото на тренировките, успява да свали 1.5 килограма, но ролята й е неоспорима - Jeff сам признава, че надали би издържал докрай, ако не беше Alexis с него.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес