Зареждане

Таекуон-до майстор от САЩ проведе семинар в България

Таекуон-до майстор от САЩ проведе семинар в България
Публикувано на: Август 30, 2024 в 12:18 ч
За първи път майстор - носител на най-високия девети дан в таекуон-до от САЩ провежда международен семинар в България. В страната ни гостува Senior Grand Master Кристофър Гантнър, който е тук по покана на Grand Master Красимир Гергинов от столичния ABC FIGHT CLUB за едноседмичен семинар с акцент таекуон-до GTF. Към момента SGM Гантнър е генерален секретар на Международната федерация по таекуон-до GTF - организацията, която отбеляза своята 30-годишнина в София преди две години.

Представители на седем държави вземат участие в семинара, който се води от американския майстор с близо 50 години опит в таекуон-до. Тренировките засягат всички аспекти от таекуон-до като бойно изкуство и спорт.

На 28 август се състоя още едно забележително събитие – за първи път българин получи девети дан в таекуон-до. На кратка и вълнуваща церемония Гранд Мастер Иван Цачев получи най-високия девети дан и стана първият българин и първият норвежец, удостоен с тази степен. Тя се присъжда за неговия дългогодишен принос в развитието на таекуон-до, лоялност към корейското бойно изкуство и отдаденост.  Званието Grand Master и VIII дан в таекуон-до получи Кон Конъли от Ирландия, който също участва в семинара и тренировките на летния лагер. На таекуон-до събитието са още Гранд Мастер Янис Закос от Гърция - организатор и главен съдия на първата българо-гръцка двустранна среща по таекуон-до, проведена в Александруполис през 1992 г., Гранд Мастер Ненад Врекич от Сърбия, Мастер Кален Султангазин от Казахстан и др.


Международният летен лагер по таекуон-до GTF се провежда в Ахелой в най-големият спортен комплекс на югоизточното Черноморие Sunrise river beach resort. Тренировките продължават до 31 август като ще завършат с OPEN Европейско първенство по таекуон-до GTF.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес