Зареждане

Хабиб: Тони Фъргюсън можеше да ме бие само след късметлийски удар

Хабиб: Тони Фъргюсън можеше да ме бие само след късметлийски удар
Публикувано на: Август 27, 2024 в 10:00 ч
Членът на Залата на славата на UFC Хабиб Нурмагомедов говори за чувствата си от факта, че двубоят му с Тони Фъргюсън никога не се е състоял.

Това беше една от най-чаканите битки, която за съжаление пропадна цели 5 пъти. Феновете все още спекулират около това кой щеше да победи в битка между двамата. Имаше време, в което Фъргюсън премазваше съперниците си и беше кошмар за всички в лека категория.

Нурмагомедов също доминираше наред и не губеше дори рунд. За последно битка между двамата трябваше да гледаме през 2020 година, но тогава започна COVID и всичко се провали, тъй като Хабиб беше в Русия и не можеше да напусне.

През май 2020 година Тони заложи серията си от 12 поредни победи в битка за временната титла с Джъстин Гейджи. Тогава Гейджи го преби брутално и Тони не успя да спечели битка след това тежко поражение. Към днешна дата Хабиб е в пенсия, а Тони в серия от 8 поредни загуби.

Хабиб съжалява, че не се сбиха в UFC, но в същото време признава, че Тони нямаше да има шанс срещу него.

„Как се чувствам от това, че не успях да се бия с Тони Фъргюсън ? От една страна, това е разочароващо, но от друга винаги съм имал разбирането, че моят стил е кошмар за него. Той няма усъвършенствана техника в борбата или граплинга. Как би могъл да ме спре ? Единственият вариант е късметлийски удар. 

Такова беше положението и в битките с Макгрегър, Порие и Гейджи. Всички знаеха много добре, че единственият начин да ме спрат е с късметлийски удар. Как иначе Тони можеше да ме победи ? Спомнете си битките му с Бенеил Дариуш, Чарлз Оливейра и Гейджи. Просто го смачкаха с натиска си. 

Фъргюсън нямаше защита срещу борба или граплинг. Да, разбира се, разстроен съм, че не се бих с него.“, каза Хабиб в интервю за YouTube канала Inspire Me Podcast/An Experience With Me.

Кой щеше да победи в битка между Хабиб и Тони ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес