Зареждане

Крауфорд освободи титлата на WBA, Еймантас Станионис възкачи

Крауфорд освободи титлата на WBA, Еймантас Станионис възкачи
Публикувано на: Септември 1, 2024 в 00:00 ч
Според статия, публикувана на уебсайта на санкциониращия орган,Терънс Крауфорд е освободил пояса на WBA, който спечели миналата година в полусредна категория, и вместо това ще запази титлата на WBA в лека полусредна категория, която спечели наскоро .

Това не е изненада. Кроуфорд не е проявявал интерес да остане в тази категория след миналогодишната си победа над Ерол Спенс. След като стана безспорен шампион в полусредна категория, Крауфорд беше лишен от пояса на IBF, стана така нареченият "шампион в почивка" на WBC и освободи титлата си на WBO.

Вместо това Крауфорд (41-0, 31 нокаута) премина в лека полусредна категория и преди четири седмици победи Израил Мадримов за титлата на WBA в тази категория. 

След като Крауфорд вече не е основният носител на титлата на WBA в полусредна категория, тази чест вече принадлежи на Еймантас Станионис.

Станионис (15-0, 9 КО), стана вторичен "редовен" носител на титлата на WBA по силата на победата си над Раджаб Бутаев през април 2022 г. с разделено решение. Първата си защита той направи около две години по-късно, като спечели с единодушно решение над Габриел Маестре през май 2024 г. в подгласник на мача Канело Алварес - Хайме Мунгуя.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес