Зареждане

Гловер Тейшейра: Алекс Перейра може да бие всеки в тежка категория

Гловер Тейшейра: Алекс Перейра може да бие всеки в тежка категория
Публикувано на: Август 31, 2024 в 16:00 ч
Бившият шампион на UFC в полутежка категория Гловър Тейшейра, който в момента е старши треньор на настоящия носител на титлата на UFC в категория до 93 кг Алекс Перейра, отговори дали е възможно преминаването на "Poatan" в тежката дивизия.

Тейшейра не само вярва, че Алекс може да се бие в тежка категория, но и да побеждава всички там. В момента Алекс е на 37 години и иска да е активен колкото може повече. Тази година той успя да нокаутира Джамал Хил и Иржи Прохазка, а сега се готви за битка с Халил Раунтри.

Тази битка е планирана за началото на октомври в Юта, САЩ. Перейра често говори за дебют при тежките, защото иска да спечели титла в 3-та различна категория. Това е постижение, което никой не е успявал да постигне под банера на организацията.

Тейшейра вярва, че Алекс може да успее при тежките и го окуражава да се качи в тази категория.

„Говорихме с него за промяна на категорията още тогава, когато започна в средна категория. Казах му: „Ще станеш по-голям, като се биеш. В крайна сметка ще трябва да стане." Говорейки за връщане в средна категория, Алекс ще трябва да свали около 16 килограма, тъй като в момента тежи 99 килограма. Това е много тегло, но не мисля, че ще има толкова много за сваляне.

Доволен съм от сегашното му тегло и начина, по който преминава през намаляването на теглото. Но също така ще се радвам, ако се подобри. Той има потенциала да победи всеки в тежката категория. Този човек е звяр. Алекс е силен като боец от тежка категория и удря като тежка категория. Така че няма да има никакви проблеми в тежка категория.“, каза Тейшейра.

Може ли Перейра да спечели титлата при тежките ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес