Зареждане

Водата и значимостта и в тренировките

Водата и значимостта и в тренировките
Публикувано на: Февруари 11, 2015 в 09:40 ч
Снимка: Cam B
Водата съставлява голяма част от човешкото тяло. Ако разгледате всяка част поотделно, ще видите колко важно е хидратирането за здравината на атлета и спортните постижения.

Нека разделим тялото на няколко основи части и да видим как водата влияе на него.


 
Водата е...

83% от кръвта - докато тренирате, кръвния поток, който преминава през мускулите, може да се увеличи 15 до 20 пъти, в сравнение с периода на почивка. За целта обаче ви е нужно да сте добре хидратиран, иначе бързо ще се изморите и отпаднете.79% от сърцето - по време на тренировки сърцето е органът, който се натоварва допълнително, за да снабди мускулите с нужната енергия и кислород. Ако не сте добре хидратирани, сърцето няма да може да снабди тялото ви с достатъчно кислород.

76% от мускулите - на тях разчитате във всяка една тренировка. Ако не ги зареждате с достатъчно вода, няма как да очаквате добри резултати.

Мускулните клетки са направени също от вода. Ако ги оставите без нея, мускулите няма как да растат и да стават по-силни.

75% от мозъка - доказано е, че при наличието на малко вода, мозъчните контузии при контактните спортове могат да се увеличат. Мозъкът е съставен от около 100 милиарда нервни клетки. Те понасят ударите по-добре, когато клетките са пълни с вода и здрави.

72% от кожата - добре хидратираната кожа е по-еластична, което означава, че е по-малко податлива на травми или аркади. 22% от костите 
- здравите кости са нужни във всяко едно бойно изкуство - не само за нанасянето на удари, но и за поемането на такива.

Надяваме се след този материал да осъзнавате по малко по-различен начин нуждата от вода на тялото и да следите хидратацията си всеки ден.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес