Зареждане

Doug McConnel - издръжлив атлет от световна класа

Doug McConnel - издръжлив атлет от световна класа
Публикувано на: Януари 21, 2015 в 09:41 ч

57-годишният Doug McConnel е доказателство, че човешкото тяло е спосбно на невероятни постижения, независимо от възрастта.

Дългогодишният плувец Doug McConnel приключи през 2014 тройното постижение в плуването в открити води. През юни той преплува водите около Манхатън, мина през протока Ла Манш, както и през каналът Каталина южно от Калифорния. Той е един от 102 човека, които са преплували тези дестинации и едва един от 15, които са го постигнали на възраст над 50 години.

По време на своите занимания той е събрал благотворително над 325 000 долара за изследване на заболяването ALS. McConnel губи баща си от него през 2006, а от тогава то е било открито и в други членове на неговот семейство.

McConnell смята, че дължи добрата си форма на здравословното готвене на жена му Susan, както и на ежеседмичния режим от преплуване на 32 километра.
 

 
McConnell не е смятал, че ще стане плувец на дълги разстояния. Той си спомня момент от детството, в който заедно с баща си били на почивка в Англия, близо до Ла Манш.
 
"Баща ми каза 'Знаеш ли, че има хора, кото преплуват това разстояние.'" Отвърнах му 'Ти си луд!' Но е забавно как 50 години по-късно и аз станах от тези хора."

McConnell споделя една любопитна техника при плуването си - той брои всяко загребване, което прави. Когато е плувал около Манхатън, това му е отнело 29 611 загребвания. Той казва, че така остава фокусиран върху самия процес, а не върху резултата.
0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес