Зареждане

Тони трябваше да послуша Хабиб и да се оттегли от ММА

Тони трябваше да послуша Хабиб и да се оттегли от ММА
Публикувано на: Август 1, 2023 в 01:00 ч
Тони Фъргюсън явно не може да се примири с това, че вече не е първа младост.
Миналия уикенд в САЩ се проведе събитието UFC 291. Бившият временен шампион на организацията Тони Фъргюсън участва в главната карта на турнира. Той се изправи срещу Боби Грийн в бой от лека категория. Тони се представи слабо и беше удушен в последните секунди на 3-тия рунд.

Видя се, че на Тони му липсва скорост, реакция, а на земята беше пребит от Грийн, който не се слави с добра игра на земята. Фъргюсън инкасира 6-та поредна загуба и вече няма фенове, които да искат да го гледат в клетката. Време е Тони да се пенсионира, но той упорито отказва.

"Влязох в клетката, за да ви покажа, че се завърнах. Подготовката за тази битка беше изключителна и беше един от най-добрите лагери, които съм имал. Чувствах се уверен по време на битката. Боби знаеше посоката на битката и вярвам, че знаеше какво прави, когато ми бръкна в окото. Той е правил такива неща и преди. 

Това значително влоши зрението ми. Аз обаче не си и помислих да се откажа от битката, въпреки че лекаря искаше да го направи. През цялата си кариера винаги съм се справял с предизвикателствата и никога не съм се отказвал. Този път не беше по-различно. За съжаление в спорта неуспехи като този са част от пътуването. 

Въпреки че няма да използвам бъркането в окото като оправдание за резултата, знам със сигурност, че имам още какво да дам. Планирам да работя в тясно сътрудничество с Дейна Уайт и целия ми екип, за да преценя какво следва. Благодаря на всички за подкрепата.", написа Фъргюсън в социалните мрежи.

Интересното е, че преди битката с Грийн Тони обяви, че целта му е пет битки и титла. Дали загубеният дуел с Боби е включен в тази цифра или не е трудно да се каже, но едва ли си струва да се вземат насериозно думите на Фъргюсън.
Фъргюсън е велик боец в миналото и ключът тук е в „миналото“. Веднъж той направи серия от 12 поредни победи и дори притежаваше временен колан. Голямата му битка с Хабиб Нурмагомедов се провали няколко пъти и така и не се състоя.

След загубата от Джъстин Гейджи, кариерата на Фъргюсън бързо тръгна надолу. Изглежда, че в тази битка Гейджи е отнел не само огромно количество от здравето на Тони, но и от душата му. След тази битка Фъргюсън прилича само на бледа сянка на себе си.

Фъргюсън вече е на 39 години. Вече го няма онзи луд Фъргюсън с неговите неочаквани финтове и лакти, от които мнозина се страхуваха. Тони трябваше да послуша Хабиб Нурмагомедов, който още преди няколко години го посъветва да се оттегли от ММА.

„Времето му мина. Никой не може да го върне. Нито Хабиб , нито Тони, никой. Имахме си нашето време, но вече го няма. Фъргюсън продължава да се бие, но го прави, защото вероятно има нужда от пари. В Америка сметките трябва да се плащат. Тони е от Калифорния, а аз познавам много бойци от там. Те дават 48 % от парите, които изкарват. 

Тони се е разделил с половината пари, които е изработил. Той продължава да се бие за пари, за да плаща сметки и данъци. Има семейство и деца. Не го обвинявам. Просто времето не може да се върне. Когато времето ти отмине, то не пита кой си.", сподели тогава Хабиб. 

Да се надяваме, че Дейна Уайт ще прояви разум и ще се раздели с Фъргюсън. Просто той вече не може да се бие на това ниво.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес