Зареждане

Историята на приятелството между Махачeв и Нурмагомедов

Историята на приятелството между Махачeв и Нурмагомедов
Публикувано на: Октомври 27, 2022 в 00:00 ч
Как Ислам Махачев стана член на семейството и най-добрият приятел на Хабиб Нурмагомедов ?


Приключи дългоочакваният турнир UFC 280 в Абу Даби (ОАЕ), където изгря дагестанеца Ислам Махачев. В главната битка той успя да победи Чарлз Оливейра и взе шампионския пояс в лека категория. А от ъгъла Ислам беше подкрепен от новоизпечения треньор - Хабиб Нурмагомедов .

Този тандем приятели от детството премина заедно през всички житейски трудности и изпитания. А шампионската титла се превърна в истински венец на тяхната братска любов и приятелство.

Махачев се среща с представители на семейство Нурмагомедов много рано в своя живот. Първият по пътя на живота му е бил Абубакар Нурмагомедов. Момчетата били в един клас и бързо се сближили, защото имали общи интереси и ги увличали бойните изкуства.

Но Ислам се среща с Хабиб и баща му по-късно. За първи път Хабиб говори с Махачев в залата, където отидоха да тренират заедно. По-опитният приятел помагал на младите и споделял трикове с тях. И баща му Абдулманап взе цялата компания от приятели под негов надзор.Махачев постоянно общуваше с Нурмагомедов, всъщност той стана още един брат в това голямо семейство. Той често ги посещаваше у дома, момчетата също винаги движели заедно. Затова доста често се включвал с тях в улични битки из града. Селските момчета не винаги реагирали спокойно на атаките в тяхната посока.

„Бяха буйни. По-точно беше така - Хабиб беше спокоен, но останалите братя бяха малко буйни. Но тук в Дагестан е така. Ако идваш отнякъде, трябва да се покажеш.

Тоест да покажеш мъжки характер. Да покажеш, че не се страхуваш от никого, че няма да отстъпиш, че можеш да отстояваш себе си - няма значение дали губиш или печелиш.

Кой беше най-насилственият ? Абубакар. Той все още е най-жестокият.", спомня си Махачев.
Махачев, като най-добрият приятел на Хабиб, просто не можеше да отсъства от клетката по време на легендарната битка на Хабиб с Конър Макгрегър. Той беше наясно, че участието в сбиването, което избухна след боя, можеше да повлияе на бъдещата му кариера, да доведе до нараняване.

Но Ислам веднага се втурна в тълпата, наистина искаше да помогне в това сбиване:

„Стана като светкавица. Всичко продължи 15-20 секунди. Дори нямах време да помисля. Тичах около октагона. Има видео как падам от ринга, после ставам. Ударих Дилън Денис и след това ме притиснаха.

Нямаме проблеми с никой от екипа на Конър Макгрегър. Нямаме оплаквания от неговите треньори. Но Денис говореше много неща.", споделя Ислам.


С голяма благодарност Махачев се отнася не само към братята, но и към легендарния Абдулманап. Именно той отгледа момчето и го направи истински шампион. Ето защо, в пристъп на емоции веднага след битката, той просто не можеше да забрави за своя наставник.

След двубоя Махачев връчи шампионския пояс на Хабиб, изразявайки уважение към него и покойния Абдулманап:

„Хабиб и баща му ме създадоха“.", каза новият шампион в лека категория на UFC.

Екипът на Хабиб и Махачев отдавна се превърна в истинско семейство. И това е една от основните причини за неговия успех. Има изгледи, че руският тандем от приятели ще може да държи колана за много дълго време!

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес