Зареждане

Махачев трябва да се учи от Макгрегър, ако иска да стане голяма звезда

Махачев трябва да се учи от Макгрегър, ако иска да стане голяма звезда
Публикувано на: Февруари 14, 2023 в 10:00 ч
Ислам Махачев не беше доволен от малкото реклама, която UFC направиха за битката му с Александър Волкановски.

Това уж трябваше да е най-голямата битка в историята на UFC, но въпреки това вниманието от фенове и медии липсваше. Махачев критикува Дейна Уайт, защото не влагал достатъчно усилия по рекламата.

В крайна сметка шампионът в лека категория от Дагестан се справи с Волкановски и защити титлата си на UFC 284 в Пърт, Австралия. Ислам не трябва да прехвърля работата си на Дейна Уайт. Той също има участие в популяризирането на неговите битки, но явно не си върши достатъчно добре работата.

Коя битка беше най-голямото събитие в историята на UFC ? Очевидно Уайт и по-голямата част от феновете ще кажат: Хабиб Нурмагомедов срещу Конър Макгрегър. И тук не всичко опира до спорта. Просто и Нурмагомедов, и Макгрегър изведоха индустрията на смесените бойни изкуства на ново ниво.

Двубоят им излезе далеч отвъд октагона. Той раздели целият свят на два лагера. Това не беше битка на бойци или стилове, а истинска война, последвана дори от хора, далеч от спорта. Именно тя стана важна част от наследството на Хабиб с Макгрегър.

И тук е важно да се разбере, че самите бойци свършиха своята част, за да създадат тази атмосфера, използвайки всички ресурси - екипи, сътрудници, медии и социални мрежи. А сега обратно към Махачев. Ислам преди срещата с Волкановски беше недоволен от слабата реклама на неговия дуел.

„По отношение на pay-per-view можеше да се направи повече. Видях Волкановски само веднъж, в Сидни. 

Въпреки че беше възможно да организираме турне и пресконференция в САЩ.", каза Махачев пред РИА Новости.

Дейна прекрасно разбираше, че битката, какъвто и да е изходът й, нямаше да бъде най-голямата. Просто защото самите спортисти не направиха нищо за това. Ислам и Александър можеха сами да организират обиколки и пресконференции, ако искаха да получат повече продажби за излъчване.

Уайт скастри Махачев за неговите думи и му намекна, че си няма и понятие от бизнес:

 „Какво знае той за това, което се случва, за да напредне в битката? Той живее в Дагестан. Не знае нищо по темата.", сподели Дейна Уайт.

Дейна загатна на Махачев, че и той трябва да се потруди, за да рекламира битките си. Това ще доведе до по-големи заплати за дагестанеца, както и повече световна слава. Истинската слава се нуждае от шоу и циркове, които да забавляват хората.

Побеждавайки Волкановски, Махачев стана най-добрият ММА боец в света. Но, ако иска да стане световна звезда, то тогава трябва да промени своя подход. Трябва да започне да работи с обществеността и да развива акаунтите си в социалните мрежи.

Всички ще спечелят от това. Ще спечели Махачев, всеки от потенциалните му противници и UFC. Ислам трябва да попива от Конър Макгрегър, ако иска да печели много пари и да го разпознават по цял свят.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес