Зареждане

5 маркетинг урока, които можем да научим от Conor McGregor

5 маркетинг урока, които можем да научим от Conor McGregor
Публикувано на: Юли 10, 2015 в 18:19 ч

За всички фенове на ММА, Conor McGregor вече е добре познат образ и синоним на възход. Преди години той беше шампион на Cage Warriors в категория перо и лека. От януари той е номер 3 в класацията на UFC за категория перо.

А тази събота той ще се бие за временната титла в двубой, който се очаква да счупи рекордите по зрителски интерес към събитие на UFC.

Освен талантлив боец, Conor се оказва и доста предприемчив бизнесмен.

Ето няколко от начините, по които McGregor успя да се изгради като име в света на MMA.
 
 

1. Надхвърляй всички останали

 
Да, McGregor е боец, който трябва да бъде известен с постиженията си в Октагона. Все пак 15 от 17 победи са с ТКО.

Но много хора знаят за него, след неспирните му медийни изяви, в които той прави доста смели изказвания, които малцина други биха се осмелили да направят. Например преди време в шоуто на Conan O'Brien, McGregor беше казал, че ще "разглоби" Floyd Mayweather.

Заради тези закачливи обиди McGregor привлече доста внимание към себе си и спорта, който представлява. Той направи ММА и UFC по-достъпни за масовия зрител. Предстоящият му двубой се очаква да бъде с над 1 милион платени телевизионни гледания (ppv).

Conor не се колeбaе да прави смели изказвания и да се отличава с още по-смелите си закани от всички останали бойци.
 

 
 

2. Бъдете уверени

 
По време на двубоите си Conor често приканва опонентите си. Той често размахва пръсти към тях, а понякога дори и предрича как ще протече двубоя и кога ще приключи.

Човекът е уверен в уменията си и не го е страх да ги постави на тест. Успехът на McGregor не се дължи на арогантността му, а на огромната увереност в себе си и уменията си.
 
 

3. Имайте имидж

 
McGregor осъзнава значенето на визията. Той често се разхожда с костюми от три части. Външният му вид определено е запомнящ се, а в комбинация с характера му е отворил много врати пред него. Дори и да е на 3 място, той получава много повече оферти за реклама и спонсорство от бойците, които са по-напред от него в класацията. Неслучайно той има договори с Reebok, Heineken, Dethrone Royalty, Monster Energy Drink и много други.
 
 

4. Бъдете уникални

 
McGregor е известен и като 'великия' или 'келтския тигър', тъй като гордо представлява корените си и затова е обичан от своите фенове.

Той е изградил свой собствен образ с всичко правено от него, затова е и най-търсеният атлет в Google от Ирландия.
 

 
 

5. Подкрепяйте думите си с действие

 
Въпреки многото приказки, до момента McGregor успява да победи убедително съперниците си и да подкрепи думите си с постижения. Така той затвърждава още повече своя образ на една от топ звездите в спорта.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес