Зареждане

Франсис Нгану: Миочич, Веласкес, Емеляненко и аз! Ние сме най-великите в тежка категория

Франсис Нгану: Миочич, Веласкес, Емеляненко и аз! Ние сме най-великите в тежка категория
Публикувано на: Август 31, 2024 в 14:00 ч
Франсис Нгану назова четиримата най-велики бойци в тежка категория в историята на ММА.

"The Predator" е бивш носител на шампионския пояс на UFC в тежка категория (до 120 кг), а сега боец на PFL. Франсис е на 37 години. Камерунецът направи професионалния си дебют през 2013 г., а през март 2021 г. стана шампион на UFC в тежка категория, нокаутирайки американеца Стипе Миочич.

В последната си битка в ММА, която се проведе през март 2022 г. на UFC 270, Нгану победи французина Сирил Ган с единодушно съдийско решение. След това той се раздели с UFC, записа 2 загуби в бокса и подписа с PFL. През октомври Франсис ще дебютира при тях в бой срещу Ренан Ферейра.

В UFC Нгану записа 12 победи и 2 загуби. Той вярва, че тези 14 битки са достатъчни, за да го вкарат сред най-добрите в историята. Ето кои са четиримата най-добри, според камерунеца:

„Спортът се развива бързо. Така че хората са забравили за много бойци. По мое мнение листата с най-великите в историята на тежка категория трябва да включва Стипе Миочич, Кейн Веласкес и Фьодор Емеляненко. Разбира се, самият аз също трябва да съм сред тях.“, каза Нгану, цитиран от talkSPORT.

Тези четиримата ли са най-великите ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес