Зареждане

Мускулните сандвичи

Мускулните сандвичи
Публикувано на: Юли 30, 2010 в 09:27 ч
Снимка: paperblog.com

Сандвичите могат да се възприемат като любимата храна на човека. Те имат всякакви разновидности, както и пълнежа между две филии хляб може да бъде без ограничения. Чрез избора от най-различните видове меса, сирена, зеленчуци и подправки, Вие можете да създадете всеки сандвич, който си представите. Имайте пред вид обаче, че някои сандвичи са по-полезни за Вас отколкото други. Мускулните сандвичи, за които ще Ви разкажем в тази статия, помагат за поддържането на активен начин на живот и за набавянето на Вашите хранителни нужди, което пък Ви помага да съхранявате енергия и да градите маса.

Не се притеснявайте. Правенето на мускулни сандвичи е много лесно. Като използвате съветите по-долу, докато правите любимата храна на човека, сандвича, едновременно с това ще сложите лимит на излишните калории и ще увеличите приема на хранителните вещества и протеини. Като резултат, Вие ще подобрите Вашето представяне в тренировките, ще сложите край на малките закусчици с вредна храна и ще започнете да водите един по-здравословен живот.

Сложни въглехидрати

Пълнозърнестите продукти са добър източник на полезни за сърцето и диетични фибри, които спомагат храносмилането, почистват ни отвътре и ни карат да се чувстваме сити по-дълго време.

Препоръчително: пълнозърнести хлебчета и питки.

Чисти протеини

Наличието на чисто месо в мускулните ви сандвичи, ще ви помогне да изградите маса, като ви зареди с важните аминокиселини, които са градивните елементи на протеина. Ако купувате замразено месо от магазина, опитвайте се да избирате месо с малко натрий, защото солта може да причини подпухване и задържане на вода. Най-добре е да ядете винаги прясно месо (ако имате останало пуешко крилце от снощната вечеря в хладилника, Вие сте късметлии).

Препоръчително: Бяло птиче месо, риба, жилаво говеждо, тофу (за вегетарианците).

Зеленчуци

Гарнирането на сандвича с листовидни зеленчуци, включващи като зеле, маруля, салата, и цветни зеленчуци прибавят превъзходен вкус без холестерол, излишни калории или сол. Те също така добавят огромни количества на хранителни вещества, от които Вашето тяло се нуждае, за да функционира правилно.

Препоръчително: Аругула, червено зеле, спанак, домати, краставици, чушки, лук, маслини, всякакви зърнени изделия

Здравословни мазнини

Наситените и полинаситените мазнини са ключа към подобряването и запазването на здравето на сърцето, тъй като те понижават количеството на вредния холестерол и повишава добрия. Здравословните мазнини са чудесен начин да добавите богат вкус към Вашия здравословен мускулен сандвич. Те също спомагат и за бързото усвояване на хранителните вещества, поети от Вашия супер сандвич.

Препоръчително: Зехтин, нискомаслени сирена, авокадо, хумус, винергетни дресинги.

Вкус

Традиционните подправки могат да добавят ненужни мазнини към Вашия сандвич, проваляйки Вашият опит да се храните здравословно. Лесно е да добавите подчертан и свеж вкус към сандвича си без много калории.


Препоръчително: Домати с пресен босилек, краставици с червен винен оцет и пресен копър, карамелизирани чушки и лук, салса, лют сос.

Сега, след като сме разгледали мускулния сандвич част по част, е време да за малко рецепти.

3 рецепти за мускулен сандвич

Турбо пуйка
Съставки:
2 филийки пълнозърнест хляб
170 гр. сурови пуешки гърдички
1/2 Авокадо [на пюре]
1/2 Накълцан на кубчета домат
1/2 Накълцана на кубчета чушка
2 Пресни лимона
3 листа червена маруля
сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Сложете пуешките гърдички в тиган за печене, изстискайте лимона върху тях. Поръсете ги със сол и пипер и ги сложете да се пекат за 20-25 минути. Оставете да се поохлади и ги нарежете на по около 3-милиметрови парчета. Изпечете хляба и сложете пуйката отгоре. В малка паничка сложете почистеното авокадо, чушката и домата и ги смесете. Добавете сока на един лимон, подправете със сол и пипер и разстелете по филийките хляб. Накрая прибавете едно листо маруля.

Здравословна Хълк багета
Съставки:
1 пилешка гърдичка
1 с. лъжица чист зехтин
Черен пипер на вкус
28 грама прясна моцарела
1 изпечена червена чушка
1 цяла житна багета

Начина на приготвяне:
Срежете пилешката гърдичка на две и я сложете в затоплен тиган за пържене със зехтин. Когато пилето стане със златист цвят, добавете черния пипер. Гответе пилето докато соковете му не изтекат. Изпечете хлебчето и сложете пилето, сиренето и препечената червена чушка в него.


Силното говедо
Съставки:
2 филийки ръжен хляб
1 с. лъжица зехтин
85 грама печено говеждо с ниско съдържание на натрий
1 колелце червен лук
1 с. лъжица ароматна горчица
1 с. лъжица хрян
1/2 чаша аругула

Начин на приготвяне:
Нагорещете тиган за пържене или тиган за печене, полейте хляба със зехтин и го сложете в тигана. Гответе за около една минута или докато хляба придобие златист цвят. В малка паничка смесете горчицата и хряна. След това намажете сместа върху филийките хляб. Добавете печеното говеждо, лука и арагулата.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес