Зареждане

Влиза в историята: Джошуа срещу Дюбоа събира 96 000 фенове на 'Уембли'

Влиза в историята: Джошуа срещу Дюбоа събира 96 000 фенове на 'Уембли'
Публикувано на: Септември 1, 2024 в 00:00 ч
Антъни Джошуа срещу Даниел Дюбоа ще събере рекордните 96 000 фенове на стадион "Уембли" на 21 септември.

Както знаем, Антъни Джошуа и Даниел Дюбоа не се харесват особено. Те си разменят словесни удари от месеци насам и само след няколко седмици ще имат възможност да си разчистят сметките на "Уембли".

Макар и да е силно спонсориран от Саудитска Арабия, този двубой служи като завръщане на бокса в тежка категория в родината на футбола. Това само по себе си гарантира, че това ще бъде събитие, което не искате да пропуснете.

Стандартният капацитет на стадион "Уембли" е 90 000 места. Въпреки това, според Турки Алалшикх, капацитетът ще бъде увеличен с 6 000 души, така че общият брой на присъстващите фенове ще бъде 96 000.


Антъни Джошуа срещу Даниел Дюбоа ще влезе в историята

Подобна цифра почти гарантира, че ще станем свидетели на рекордна посещаемост на стадион "Уембли".

Оттук нататък ще бъде интересно да видим дали ще се получи промяна в броя на големите събития, които се провеждат в Англия. Вече станахме свидетели на толкова много хитови сблъсъци в Саудитска Арабия, но има истинска стойност в това да организираш събитие на "Уембли".

За Антъни Джошуа това е просто още един работен ден. Той е от бойците, които процъфтяват в подобна среда, и въпреки някои от предишните си неуспехи, изглежда, че е толкова гладен, колкото винаги, за да направи впечатляваща битка.

Дюбоа, от друга страна, трябва да признае, че това е е най-голямата сцена в кариерата му досега. Той със сигурност има способността да създаде проблеми на Джошуа, но при на ринга всичко ще зависи от това дали ще успее да изпълни плана си за игра.

Така или иначе, в нощта на боя в английската столица ще се създаде невероятна атмосфера.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес