Зареждане

Кайо Борало: Чимаев тренира като животно! Той ще бъде много труден за Уитакър

Кайо Борало: Чимаев тренира като животно! Той ще бъде много труден за Уитакър
Публикувано на: Август 31, 2024 в 06:00 ч
Кайо Борало вярва, че Робърт Уитакър ще се затрудни много в битката с Хамзат Чимаев.

Чимаев и Уитакър ще премерят сили в края на октомври в Абу Даби. Двамата ще се бият в средна категория, а победителят ще направи голяма крачка към титлата. В миналото Борало е тренирал с чеченеца и е останал повече от впечатлен. Кайо разкри, че "Borz" тренира най-много от всички в залата и заради това често има проблеми със здравето.

Хамзат и Робърт трябваше да се бият през юни, но Чимаев се разболя и се оттегли. Уитакър остана на събитието на UFC в Рияд и успя да нокаутира Икрам Алискеров. Много фенове подценяват чеченеца, но Борало е видял какво може Чимаев и не го подценява.

„Вече съм тренирал с Хамзат. Прекарах известно време в Швеция с него за неговия тренировъчен лагер за битката му с Нейт Диас. Тренирах с него всеки ден. Хамзат беше основният ми спаринг партньор в този лагер и мисля, че това е много трудна битка за Уитакър. Битката е трудна, защото Чимаев има много добра борба и има едно нещо за Хамзат, което хората не разбират. Те не знаят какво ниво на представяне да очакват от него. Те знаят как изглежда, но когато го усетят, осъзнават, че са го подценили. 

Това ниво на борба, граплинг, мисля, че най-добрият борец в дивизията е Хамзат. Видяхме го да доминира над Камару Усман, който е страхотен, страхотен борец. Чимаев тренира здраво като никой друг. Може би затова понякога той някак убива тялото си и не стига до битката поради контузии. Хамзат е човек, който тренира най-много от всички. Имаше време, когато правехме пет рунда и след спаринга той правеше още три или четири рунда. След това Чимаев правеше 30 минути бягане и аз си мислех: „По дяволите, какво прави този човек?", каза Борало.

Ще успее ли Чимаев да бие Уитакър ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес