Зареждане

Как да поддържаме добра форма за бойни спортове

Как да поддържаме добра форма за бойни спортове
Публикувано на: Февруари 11, 2016 в 15:01 ч

Боксьорите прекарват почти всичкото си време в подготовка за няколко минути, прекарани на ринга. Интензивните тренировки по време на тренировъчен лагер включват вдигане на тежести, навъртане на много километри в тичане, спаринги и специфични тренировки. Но за да се поддържа добра основна форма извън сезона на състезанията не е чак толкова трудно.

Скачането на въже и боят със сянка са двете основни колони, на които се уповава боксьорската тренировка. Тези две упражнения могат много бързо да ви оставят без въздух. Хубавото е, че не са нужни много уреди и тренировката с тях може да бъде направена почти навсякъде.

Може да вградите следната тренировка и към вашите настоящи натоварвания за още по-голям ефект.
 

Скачане на въже

 
Редувайте тежестта между левия и десния крак, като скачате възможно най-ниско до пода. Ако искате по-голям интензитет, използвайте по-тежко въже или пък пробвайте две завъртания на един скок. 3 рунда. По 3 минути всеки. 45 секунди почивка между тях.
 

 

Бой със сянка

 
Правете го с леки дъмбели в ръцете. От гард започнете да нанасяте прави удари, крошета, ъпрекъти в различни комбинации. Движете се и вкарвате отклони и ескиважи, за да ускорите пулса още повече. Ако правите това упражнение пред огледало, целете се към лицето си. Не забравяйте да дишате. Издишвайте, когато нанасяте удар, за да генерирате по-голяма сила. 3 рунда. 2 минути всеки. 45 секунди почивка между тях. Използвайте дъмбели от 1 до 4 кг.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес