Зареждане

Шампионът на UFC Алекс Перейра окървави спаринг партньор

Шампионът на UFC Алекс Перейра окървави спаринг партньор
Публикувано на: Май 26, 2024 в 15:00 ч
Прякорът на Алекс Перейра "Poatan" означава приблизително "каменна ръка".

Всеки, който е гледал двубои с Перейра или се е осмелявал да влезе в клетката с него, знае много добре, че бразилският кикбоксьор оправдава прякора си. Дори спаринг партньорите му не са в безопасност. 

Неотдавна действащият световен шампион на UFC в полутежка категория сподели в Instagram кадри от доста интензивна спаринг сесия с Гурам Мествиришвили - грузински боец, който многократно се е изявявал под шапката на Ring of Combat. 

 
Както можете да видите от изображението по-долу, нещата не са се развили добре за Мествиришвили.

 

Алекс Перейра стана шампион в две дивизии в два различни спорта

След като се изяви в кикбокса GLORY, като спечели титлите в средна и лека тежка категория, "Poatan" се насочи към UFC, като спечели победи над Андреас Михайлидис, Бруно Силва и Шон Стрикланд попътя към първата си възможност за титла.

Перейра се възползва максимално от нея, като нокаутира дългогодишния си съперник Израел Адесаня в петия рунд на двубоя им за титлата в UFC 281, за да вземе короната на промоцията в средна категория

Оттогава Алекс Перейра се прехвърли в полутежка категория, като през ноември спечели освободената титла с нокаут във втория рунд срещу Иржи Прохазка. Той постигна първата си успешна защита, като на 13 април отстрани бившия шампион Джамахал Хил в главната битка на UFC 300

Въпреки че не са направени никакви изявления, Перейра изглежда се подготвя за реванш с Прохазка. Вижте първата им среща на UFC 295 по-долу:


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес