Зареждане

Халил Раунтри получи 4.5 месеца наказание за положителния допинг тест

Халил Раунтри получи 4.5 месеца наказание за положителния допинг тест
Публикувано на: Август 31, 2024 в 02:00 ч
Атлетическата комисия на щата Невада обяви наказанието на Халил Раунтри, който се състезава в полутежка категория.

Халил е наказан за период от 4,5 месеца. Това съобщават от MMAJunkie с позоваване на пресслужбата на организацията. Освен това боецът беше глобен със 157,04 долара. На 4 май Раунтри предостави проба от урина, която даде положителен резултат за анаболния стероид DHEA.

Впоследствие спортистът заяви, че този положителен допинг тест бил заради замърсена добавка. Компанията за хранителни добавки потвърди пред Агенцията за борба с допинга в бойните спортове (CSAD), че е изпратила „терапевтичната смес“ на боеца „без предварително одобрение“.

CSAD също каза, че дозите, които Халил е взел, не са имали значително подобрение във физическото му представяне. Комисията похвали Раунтри, който присъства на изслушване, за това, че сам е докладвал проблема и е оказал съдействие през целия процес.

По този начин битката на Раунтри с шампиона в промоцията Алекс Перейра остава валидна. Двубоят ще се проведе в нощта на 5 срещу 6 октомври на събитието UFC 307 в Юта. В миналото за провал като този на Раунтри се даваха по 6 месеца наказание.

Сега наказанието е 4.5 месеца, за да може той да се бие с Перейра. Някои фенове смятат това намалено наказание за неправилно от страна на комисията. Вие как мислите ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес