Зареждане

Kyle Maynard: Най-вдъхновяващият човек в бойните спортове

Kyle Maynard: Най-вдъхновяващият човек в бойните спортове
Публикувано на: Януари 5, 2017 в 07:05 ч
 
Ако случайно имате списък с хора, от които можете да почерпите вдъхновение, то нищо чудно Kyle Maynard да е в този списък.


Kyle Maynard се ражда с рядко състояние, наречено congenital amputation, което го лишава от възможността да разполага с крайници. Нито ръце, нито крака. Въпреки неравния старт в живота, американецът не губи воля, напротив - намира опора в спорта.

За изненада на всички останали, още като малко момче той започва да тренира американски футбол в училище. В гимназията Kyle се насочва към борбата, дори успявайки да спечели 36 срещи. Постепенно той започва и да тренира с тежести, като едно от най-впечатляващите му постижения са 23 повторения на тежест от 108 килограма. Дори и без да разполага с ръце.

Ето и какво разказва Cliff Ramos - член на Залата на слава на борбата в САЩ и бивш треньор на Kyle Maynard:

“Да тренирам Kyle Maynard определено е един от върховете в моята кариера. Първият път, когато се срещнах с него, си помислих - “бедното хлапе, иска да се бори, но не може. А ако го направи, никога няма да спечели мач”. След като разговарях пет минути с него, тотално си промених мнението. Той се превърна в предизвикателство за мен. Никога повече не съм изпитвал съжаление спрямо него. Седем години работих с него”.

“Това бе вдъхновение за мен. Казвал съм го много пъти - предполага се, че треньорите трябва да вдъхновяваме атлетите, но при мен и него се получи обратното. Имам негова снимка на стената. Всеки път, щом някой се оплаче от нещо, посочвам към Kyle и казвам - “сигурен съм, че този човек наистина би искал да има изкълчен глезен или контузено коляно”.

През миналата година Kyle Maynard получи своя лилав колан по бразилско джиу-джицу от световния шампион Andre Galvao.

Наскоро и гигантът Nike обърна специално внимание на Kyle Maynard, включвайки го в свoята “Unlimited” кампания, разказвайки за неговата несломима решителност да преодолява всяко препятствие.


Ето какво казва той пред Nike:

“Загубих 35 пъти поред за година и половина. Просто продължих да падам и да падам, преди да намеря начин”.

“Понякога гледаме някой атлет, който е постигнал нещо различно, нещо голямо, нещо уникално, и виждаме единствено неговия успех. Но не виждаме безброй часове на провали. Провалът ни подготвя за успеха, защото тогава разбираме, че трябва да се променим”.

“Ако правите нещо за първи път, то вие не разполагате с пътека, която да ви отведе до целта. Тогава трябва сами да намерите пътя. Тогава се учите как да използвате ума си. Научавате се на следното - “как да не се срина, когато нещо лошо ми се случи? Как да продължа и да преодолея предизвикателствата пред мен? Как да се адаптирам? Уроците, които научавате в спорта, могат да бъдат приложени във всеки аспект от живота ви, във вашите връзки и във всяка мечта, която имате”.

През месец април 2009 година Kyle Maynard записа и своя ММА дебют. След като той не получава лиценз от щата Джорджия, Maynard избира да се състезава в Алабама, където ММА не е регулиран. Неговият първи (и единствен засега) двубой е срещу Bryan Fry, като Kyle губи след три рунда и съдийско решение в полза на неговия опонент.

Kyle Maynard е и първият човек с четворна ампутация, който успява да изкачи връх Килиманджаро. Той прави това без протези и помощ, което и прави постижението му още по-впечатляващо. 

И така, нека попитаме - какво е вашето извинение?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес