Зареждане

Примерна тренировка на пехотинците

Примерна тренировка на пехотинците
Публикувано на: Октомври 23, 2009 в 11:32 ч
Снимка: hypeorlando.com


Тази примерна тренировъчна схема е част от подготовката на млади кадроваци за сухопътните войски на САЩ преди приемането им в лагера.

Стъпка 1
Първото нещо, което е от значение е да разберете какво ще правите всеки ден, за да знаете на кои мускули да се фокусирате. Ще марширувате всеки ден и навсякъде където сте, понякога с много багаж, ще тичате най-малко три дни в седмицата, ще тренирате много интензивно и за доста дълго време.

Запитайте се какви са вашите слаби страни. Набирания или висене на една ръка? Силата на ръцете или торса? Тичането? Катеренето на хълмове с багаж? Кои са слабите ви мускулни групи? Може да модифицирате тренировъчната програма за да ви пасне най-добре на нуждите. Това тук е само примерен начин, по който тренират пехотинците. Този режим трябва да се спазва минимум 8 седмици и колкото повече време го правите, толкова по-добре.


Стъпка 2
Трябва да държите мускулите си в изненада всеки ден, защото това е, което се случва в тези тренировъчни лагери. Трябва да накарате вашите мускули да правят неща, на които не са свикнали. Всеки следващ ден има различна тренировъчна схема. Ето ви пример от ден 1 и ден 2:

Ден 1:
сутринта - тичане 30-45 минути, тренировка за укрепване на торса
вечерта - кръгова тренировка

Ден 2:
сутринта - кардио упражнения 30-45 минути, вдигане на леки тежести
вечерта - 30 минутна разходка

Стъпка 3
Ден 1: Сутрешното ви тичане трябва да е различно от предния път, когато сте правили тренировката от ден 1. Например единия ден правите интервали - 3 минути спринт, 3 минути бавно тичане, а в другия ден правите изкачване на хълм, а следващия ден, когато сте по програмата от ден 1, тичайте за разстояние без да променяте скоростта. Упражненията за укрепване на торса трябва да са с продължителност около 15 минути и се набляга на коремните мускули. Кръговата тренировка е съставена от упражнения, които да засилят слабите ви мускулни групи, те са различни за всеки (набирания, клекове, лицеви опори и др.).

Стъпка 4
Ден 2: Тези 30-45 минути кардио тренировка трябва да ускоряват сърдечния ви ритъм, но не чрез тичане. Това може да стане с каране на колело, кик-бокс, танци, вскичко, което ви забавлява. Упражненията с леките тежести са отново за заздравяване на мускулни групи, които ви изостават. При 30-минутната разходка отново трябва да има разнообразие във всяка тренировка - дали с тежка раница, изкачване на хълм или просто с тежести на краката - всичко е по ваш избора.

Стъпка 5
Зареждайте тялото си с качествено гориво. Не се хранете с мазно и яжте здравословни източници на енергия. Плодове, зеленчуци, месо, витамини. За възстановяване може да използвате креатин, протеин или глутамин.

 

Спортни облекла и дрехи от нашия онлайн магазин


Стъпка 6
Пет дни преди приемния ви изпит за пехотинец е добре да направите самата изпитна програма за да разберете има ли нещо, което може да ви се опъне. След това пийте много вода и си вземете няколко дни почивка и правете само 30-минутната разходка.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес