Зареждане

Дмитрий Бивол може да пенсионира Канело Алварес

Дмитрий Бивол може да пенсионира Канело Алварес
Публикувано на: Май 8, 2023 в 10:00 ч
Дмитрий Бивол може да пенсионира Канело Алварес.

Канело Алварес е само на 32 години, но е изтощен от безкрайни битки. Миналият уикенд легендарният Саул Алварес проведе поредна защита на титлата си на абсолютен световен шампион в супер средна категория.

Британският боксьор Джон Райдър, по прякор "Горилата", издържа всичките 12 рунда срещу Канело. В крайна сметка той загуби със съдийско решение (107-120, 109-118, 109-118) от шампиона. Канело беше разстроен, че не успя да спечели предсрочно, което не му попречи да предизвика отново руснака Дмитрий Бивол.

„Всички знаят, че искаме реванш с Бивол. Същите правила, същите условия, всичко е същото. Искам да бъде така ”, каза Саул на ринга.

Припомняме, че точно преди година Канело загуби сензационно от Бивол в Лас Вегас.Мексиканецът искаше да вземе титлата в полутежка категория от Дмитрий, но беше безсилен срещу скоростта и техниката на Бивол. Въпреки че съдиите бяха възможно най-лоялни към Алварес, той все пак загуби на всички карти с резултат 113-115.

Оттогава Канело не познава мир, изисквайки отмъщение от Дмитрий. Освен това мексиканецът не иска да залага коланите си на карта, а иска само титлата на Бивол в полутежка категория.

Саул твърди, че просто иска да си отмъсти при същите условия, но всъщност не иска да рискува коланите в супер средна категория. Канело няма шанс срещу Бивол в нито една от дивизиите, което видяхме в двубоят между Алварес и Райдър.

Да, Саул победи опасния британец възможно най-уверено, ако изучавате статистиката на ударите и съдийските бележки. Два пъти Райдър се озова на земята след тежките удари на Канело, достигайки финалния гонг само с морални и волеви качества.

Алварес изглеждаше бледа сянка от себе си. Да, мощните удари все още са с него, но със защитата и издръжливостта има проблеми. Канело забележимо свали оборотите още в шестия рунд, загуби финала и пое много удари в главата.

На мексиканеца му липсваше и скорост дори на фона на Райдър, който никога не се е славел със скоростните си качества. Въпреки че Саул е само на 32 години, той изглежда като грохнал ветеран. Застаряващите боксьори разчитат само на силен удар, защото реакцията и остротата вече не са достатъчни.

Може би Канело е бил изтощен от невероятната си професионална кариера и никога не е бил шампион на здравословния начин на живот. В реванша с Бивол мексиканецът ще стане ходеща мишена за бързите юмруци на Дмитрий.

Може би тогава Алварес ще трябва да окачи ръкавиците си ? В крайна сметка, в случай на поражение от Райдър, той вече беше обещал да напусне завинаги. По всичко личи, че Бивол може да прати Алварез в пенсия. Просто в момента не виждаме как Канело ще го бие.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес