Най-големият сайт за бойни спортове

       

Canelo срещу Golovkin - Анализ

Canelo срещу Golovkin - Анализ
Публикувано на: Септември 15, 2017 в 08:00 ч
 
Тъй като горещо очакваната битка между Gennady “GGG” Golovkin и Saul “Canelo” Alvarez бързо наближава, разбираемо е, че много хора искат да хвърлят някоя стотинка друга стотинка в тази среща. Може да се опрете на хора като Errol Spence Jr., Floyd Mayweather Jr. и Andre Berto, които смятат че червенокосият Canelo ще спечели. Има и други хора като Danny Jacobs, Gabriel Rosado и Kell Brook (да, всички те са предишни жертви на Golovkin), които пък смятат, че Glovkin ще спечели.
 
Някои хора вярват, че пресата на Golovkin и пробивната му сила ще бъдат трудно удържими, други смятат, че Canelo е твърде изкусен и хлъзгав боец за Golovkin. Ние твърдо заявяваме, че и двамата бойци са фантастични и имат потенциала да спечелят тази битка.
 
 
Canelo продължава да изглежда все по-добре и по-добре през последните няколко години. Единствената му загуба идва от ръцете на Floyd Maywaether. Това не е загуба, от която може да се срамува. Canelo има много ефективен контраатакуващ стил, който леко напомня на Marquez в своя прайм. Canelo е пестелив, но пласира доста удари. И докато съотношението му на нокаути не е огромно, той може ясно да вкара изключително силен удар, с който да изпрати противника си на земята.
 
Canelo изключително добре движи горната част на тялото си и прави невероятни финтове с него, които след това се превръщат в опасни удари. Способността му да прави това го превръща в изключително труден за предвиждане. Понякога му липсва работа с краката, но това не е проблем поради движението на горната част на тялото му. Canelo се изправи и победи някой звездни боксьори като Miguel Cotto, Austin Trout, Erislandy Lara и Shane Mosley. Всички тези имена са на километри напред пред това, пред което Golovkin се е изправял; въпреки че хората поставят по въпрос две от тези победи, а останалите две са се случили, когато опонентите на Canelo са били далеч от най-добрите си години.
 
 
Golovkin първоначално приличаше на булдозер в средна категория, проправяйки своя път през противниците си сякаш те влизаха на ринга за първи път. Сега той изглежда малко повече на човек, тъй като нивото на опонентите му се повиши и последната му битка срещу Jacobs го принуди да изиграе всичките 12 рунда за първи път в кариерата си. Golovkin има удивително движение на краката и перфектна преценка на дистанцията, което му позволява да оказва постоянен натиск върху опонентите си. Той удря тежко и често. Докато вярваме, че пробивната му сила е надценена, със сигурност смятаме, че неговият натиск и упоритост е това, което обикновено оставя противниците му на земята.

Феновете на бокса се съмняват в отбранителните способности на Golovkin, но неговата защита не е толкова пропусклива, колкото те смятат. Последните две срещи на Golovkin са навели хората на мисълта, че той може да е в упадък, или че той може би е бил надценен през цялото време. Ние не сме едни от тези хора. Да, той загуби един рунд от Brook и Brook нанесе няколко солидни удара на Golovkin, но нека бъдем реалисти, той спечели един рунд и беше спрян преди шестия рунд, не е нужно да коментираме тази тема повече. Срещу Jacobs, Golovkin се изправи срещу първия си истински тест и, ако се замислим, нямаше как да спечели битката по-убедително. Казваме, ако се замислим, защото когато гледахме битката на живо, вярвахме, че тя е доста близка. При повторен преглед, обаче, смятаме, че Golovkin е повече от ясен победител.

 
Canelo има по-добро резюме и по-изискан стул, а Golovkin има силата и репутацията. Това ще бъде една вълнуваща битка, изпълнена с драма, и фактът, че хората са разделени в мненията си кой ще спечели, само ни показва колко вълнуваща е тази битка, на която ще станем свидетели този уикенд. Мисля, че този, който успее да диктува темпото на битакта, ще излезе краен победител. Canelo ще заложи на бързото темпо и контраудари, а Golovkin ще се стреми да бъде генерал на ринга и да контролира Canelo навсякъде. Нямаме търпение да видим какво ще се случи. А вие?
0 споделяния
FB Сподели
Мнения в Facebook