Зареждане

Намалете телесните си мазнини с високопротеинова закуска

Намалете телесните си мазнини с високопротеинова закуска
Публикувано на: Януари 9, 2016 в 11:33 ч
В прекалено заетото ни и натоварено ежедневие е нещо обичайно да закусваме корнфлейкс. Едно от последните проучвания на университета в Мисури доказва, че закуска, която съдържа около 35 гр. протеин спомага за по-бързото горене на мазнини, стабилизира нивата на глюкоза в организма и ни държи сити за по-дълго време.

Изследователите са провели изследването като са наблюдавали 3 различни групи от млади хора, страдащи от наднормено тегло. Всички те обичайно не закусват.

Едната група е започнала да приема за закуска храни с умерено съдържание на протеин – около 13 гр.

Втората група е закусвала с храни с високо протеиново съдържание (около 35 гр), като яйца, млечни продукти и нетлъсто месо.

Третата група от наблюдаваните хора са продължили обичайния си режим, пропускайки закуската.

За 12 седмици всички участници в изследването са съобщавали всекидневно за това дали чувстват глад и какъв е бил конкретния им прием на храни и напитки. Телесното им тегло е било измерено в началото и  в края на проучването, като посредством специално устройство са се измервали и нивата на глюкозата в организма им през целия ден.

В крайна сметка, окончателните резултати са показали, че групата, приемала закуска в високо протеиново съдържание е успяла да загуби част от телесните си мазнини. Докато другите две групи – не просто не са свалили, а дори са натрупали допълнително мазнини. Това е според ръководителя на изследването - Heather Leidy.


Какво мислите? Готови ли сте да изпробвате този хранителен режим. За да си набавите около 35 г протеин за закуска, Leidy предлага да комбинирате висококачествени протеини като мляко, яйца, нетлъсто месо и кисело мляко.

Опитайте, а после споделете, дали действително това е дало резултат и при вас!

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес