Зареждане

Треньорите по бокс в Париж: Тук сме, за да покажем какво можем!

Треньорите по бокс в Париж: Тук сме, за да покажем какво можем!
Публикувано на: Юли 26, 2024 в 13:05 ч

Източник: БФ по бокс

Знаем какво можем и за да изпълним целите си, трябва да го покажем. Около тази идея се обединиха треньорите на националните ни отбори по бокс – Борислав Георгиев и Жоел Арате след проведения жребий за боксовия турнир на Олимпийските игри в Париж.

„Няма как да очакваме жребият да бъде лек, все пак това са Олимпийски игри – събрани са най-добрите от целия свят. Аз вярвам в това, което момичетата могат. Те са показали на какво са способни, здрави са, мотивирани и имат всичко необходимо, за да успеят. Мислим мач за мач, не си правим далечни планове“, заяви Борислав Георгиев.

„Радослав, Рами и Хавиер познават голяма част от съперниците, които им се паднаха в схемата. Срещали са ги на спаринг или в официални мачове, знаят какво могат да очакват от тях. На първо време важно е да останат концентрирани и да се справят с напрежението, което съпътства едни Олимпийски игри. Покажат ли своята игра, вярвам, че ще ни зарадват. Тук сме точно за това – да покажем какво можем“, допълни Жоел Арате.

При жените световната и многократна европейска шампионка Станимира Петрова (№54 кг) ще започне от втория кръг и ще срещне победителката от мача между действащата №1 на планетата Хуан Хсиао-вен (Тайван) или Бояна Гойкович (Черна гора). Светлана Каменова (57 кг) ще дебютира на Олимпийските игри срещу ирландката Микаела Уолш – многократна медалистка от европейски първенства и Европейски игри.

Радослав Росенов (63.5 кг) пръв ще стъпи от нашите на ринга. Той ще боксира в събота следобед с Баходур Усмонов (Таджикистан). Мачът е от 17:09 часа. При успех многократният ни европейски шампион при юношите и младежите ще срещне първия поставен Уайът Санфорд (Канада). Шампионът от Европейските игри Хавиер Ибаниес (57 кг) е поставен под №2 в схемата и ще играе на 1/8-финалите с украинеца Айдер Абдураимов. Настоящият европейски шампион Рами Киуан (71 кг) започва своето участие с Дамиан Дуркач от Полша.

Първите мачове на националите ни:

27 юли, събота, от 17:09 часа: Радослав Росенов (63.5 кг) – Баходур Усмонов (Таджикистан)

28 юли, неделя, от 11:16 часа: Рами Киуан (71 кг) – Дамиан Дуркач (Полша)

30 юли, вторник, от 12:20 часа: Станимира Петрова (54 кг) – Хсиао-вен (Тайван)/Гойкович (Черна гора)

31 юли, сряда, от 20:32 часа: Хавиар Ибаниес (57 кг) – Айдер Абдураимов (Украйна)

2 август, петък, от 15:46 часа: Светлана Каменова (57 кг) – Микаела Уолш (Ирландия)

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес