Зареждане

Кой е Israel Adesanya - бъдещето на UFC и ММА?

Кой е Israel Adesanya - бъдещето на UFC и ММА?
Публикувано на: Ноември 8, 2018 в 10:41 ч
Малко са бойците, които влизат с гръм и трясък в най-голямата ММА организация в света и правят такъв фурор, че всеки който се интересува повечко от бойни спортове да говори за тях. И още по-рядко (поне напоследък) е това да стане не със скандали, закани и излишен цирк, а изцяло и само с жестоки и атрактивни умения на ринга.

Israel Adesanya и боец от втория тип - за него няма да намерите новини с циркаджийски изказвания или пиперливи закани, с които той да създава шум, за да си намери място в медиите. За Adesanya обаче доста често се говори, но това се дължи предимно на това, което показва в битките си, както и огромния потенциал пред него.

Кой е Israel Adesanya?


Той живее в Нова Зеландия и е с нигерийско потекло. Бивш кикбоксьор, който се преориентира към ММА и в момента се състезава в средната категория на UFC.

Israel е роден на 22-ри юли 1989-та година в Лагос, Нигерия, но на 12-годишна възраст се мести в Нова Зеландия. Там той започва да тренира таекуондо, а по-късно се ориентира към мауй тай, вдъхновен от филма "Ong Bak".
 
 
През 2008-ма се мести в Оукланд, където започва тренировки по кикбокс при Eugene Bareman.
През 2011-та той започва професионалната си кариера. Състезава се предимно в Нова Зеландия, Австралия и Китай за около 5 години по правилата на кикбокс и муай тай. През 2014-та започва да редува участията си с боксови мачове. В кикбокса той записва 75 победи и само 6 загуби, а на боксовия ринг за една година нанизва 6 победи и 1 загуба.

Но жадният за предизвикателства и битки Adesanya не се ограничава само с това. През 2012-та той дебютира и в професионалния ММА. За 5 години, паралелно с изброените горе бойни спортове, той записва и 11 победи в свободните двубои.

Уникалният талант е оценен от агентите на UFC и през февруари тази година "The Last Stylebender" прави дебюта си в най-голямата ММА организация. За по-малко от година записва 4 двубоя, 3 от които са обявени за "Двубой на вечерта" заради невероятно атрактивната игра на боеца.
 

Как се става толкова добър?


Още от първия си двубой в UFC, Adesanya привлича много фенове. Не само заради атрактивната си игра, но и заради предишните си битки - много от верните фенове на бойните спортове са гледали мачовете му в Австралия и Китай и помнят как сгъва UFC ветерана Melvin Guillard.
  
Самият Israel Adesanya споделя, че пътешествието му до върха е много добре изчислена стратегия. Той е искал да бъде уверен, че е готов за това, което е доста мъдро, като се има предвид колко млади и обещаващи таланти се препъват в началото на кариерите си, побутвани прекалено бързо от UFC (Sage Northcutt и Paige VanZant са доста пресни примери за това.

"Треньорът ми - той е големият мозък зад всичко това - Eugene Bareman. Без него кариерата ми нямаше да струва нищо. Той ни позволи да си използваме търпеливо времето без да ни притиска. Вижте, Dana White търси бойци като Sage Northcutt. Той в момента редува победи и загуби в UFC... просто няма как да влезеш в най-голямата организация с 3 битки и да започнеш да жънеш успехи, освен ако нямаш солиден опит в други бойни дисциплини.

Да, отне ми доста време да се бия по света, да се бия с различни по размер бойци, с различен стил, но накрая от UFC ми казаха 'Ок, какво точно искаш? Хайде, идвай при нас и да го направим.'"

Цялото това търпение и постоянство на придобиване на знания и опит, показва колко отдаден е Adesanya в усъвършенстване на бойните си умения. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес