Зареждане

Нгану твърди, че боксовите организации облагодетелствали Джошуа в битката им

Нгану твърди, че боксовите организации облагодетелствали Джошуа в битката им
Публикувано на: Юли 26, 2024 в 02:00 ч
Франсис Нгану, бившият шампион на UFC, отправи сериозни обвинения към боксовите организации.

Според него те са използвали нечестни практики, за да облагодетелстват неговия опонент Антъни Джошуа. Камерунският боец направи боксовия си дебют срещу Тайсън Фюри през октомври 2023 г., мач, който загуби по точки. През март тази година той отново беше на ринга, този път срещу Антъни Джошуа. Тази битка завърши с поражение с нокаут за Нгану.

По време на интервю с Джо Роугън, Нгану сподели своята история. Той твърди, че британските боксови организации умишлено са използвали тактика, за да го поставят в неизгодно положение: 

„Всеки път, когато трябваше да отидем на медийни ангажименти, ни караха да чакаме час и половина. Това подлуди треньора ми. Едва по-късно разбрах, че това е направено умишлено, за да ме измори. Трябваше да сме готови в 10:30 сутринта, но вече бяхме в колата в 10:20 сутринта. Мачът трябваше да започне в полунощ или 1 сутринта, но ние отидохме в арената в 10:45 сутринта. 

Джошуа пристигна чак в 1:30. Бях толкова уморен, че заспах между ударите на подложките. Антъни Джошуа е страхотен боксьор и той ме победи. Но организацията направи неща, които просто не бяха честни.", каза Нгану.

В момента боецът се подготвя за дебюта си в PFL, където ще се изправи срещу Ренан Ферейра през октомври.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес