Зареждане

Уитакър прогнозира: На Белал Мохамед ще му е трудно с Леон Едуардс

Уитакър прогнозира: На Белал Мохамед ще му е трудно с Леон Едуардс
Публикувано на: Юли 25, 2024 в 21:18 ч
Бившият шампион на UFC в средна категория Робърт Уитакър смята, че Белал Мoхамeд ще има много трудности срещу Леон Едуардс на UFC 304.

Мoхамeд ще се бори за титлата в полусредна категория в главното събитие на UFC 304 срещу Едуардс. Това е интригуващ мач, а в навечерието на двубоя Мoхамeд излъчваше увереност, че ще успее да доминира над британеца, за да спечели титлата.

Уиттакър обаче смята, че Едуардс ще бъде твърде добър за Мoхамeд и трябва да стигне до победата, тъй като очаква шампионът да разкъса Мoхамeд.

"Виждам две възможности", каза Уиттакър в своя подкаст MMArcade. "Първата, Леон Едуардс, е просто твърде добър. Мисля, че калибърът на двубоите на Леон Едуардс е различен от този на Белал Мухамад. Да се биеш с Усман два пъти е нещо голямо, особено когато се би с него първия път; това беше добро. Да се биеш с Колби, като Колби, е кошмар за всички, а той просто успя да го неутрализира толкова добре с ефектно разпределение на силите.

Много е трудно да се намери дупка, особено ако го сравним с времето, когато се биеше с Нейт Диас? И видяхме как тази дупка се разкри в по-късния рунд или в битките преди това."Имам чувството, че той се е стегнал до съвсем нова степен, по-далеч от тогава, и особено в последния бой, бях толкова супер впечатлен от това колко перфектен беше той. Нямаше нищо, което да се разнищи; нямаше никакви дупки или ярки слабости, които Колби да използва."
 

Робърт Уитакър вярва, че Белал Мохамед заложи на темпото

Ключова част от играта на Белал Мохамед е неговото кардио и способността му да налага темпо. Въпреки това, срещу Леон Едуардс, Робърт Уитакър смята, че Мoхамeд ще се бори да наложи темпосрещу Едуардс.

"Намирам, че подобен вид битка ще бъде трудна за Белал Мoхамeд, който не е впечатляващ в нито една област. Според мен той просто е на много високо ниво във всички тях. Той е невероятен във всичко, но ми се струва, че най-голямата му сила е, че е добре развит като беоц. Той може да поведе битката във всяка посока, за да постигне победа. Но смятам, че ще му е трудно да се опита да прокара такъв план на Леон Едуардс", каза Уиттакър.

Тъй като Уиттакър смята, че Мохамед ще се бори да наложи своето темпо, той вярва, че това ще доведе до победа на Едуардс, който ще остане шампион в полутежка категория.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес