Зареждане

3 добавки за изгаряне на мазнините по време на сън

3 добавки за изгаряне на мазнините по време на сън
Публикувано на: Януари 7, 2014 в 15:00 ч
Снимка: wikimedia.org
Сигурно сте чували израза "ако заспиш - губиш", но вероятно не сте го приемали буквално. Обикновено сънят се смята за възстановителен процес. Но това възстановяване има нужда от гориво - въглехидратите, складирани като гликоген в черния дроб; мазнините, складирани в мастните клетки и за съжаление аминокиселините от мускулите ни - нещото, което не ви се иска да загубите, особено когато искате да качите или поне поддържате настоящата си мускулна маса. Следните три хранителни добавки могат да увеличат ползите от възстановяването по време на сън, като подтикнат тялото да използва повече мазнини като гориво и да намалят употребата на аминокиселини, като по този начин останете големи и изчистени.
 

Казеинов протеин

 
Вероятно се изненадвате от наличието на казеинов протеин при режим за изгаряне на мазнини, тъй като той е смятан за един от протеините, които е добре да се приемат по време на качване на маса. Но казеиновият протеин е много повече от това. Според проучване от Холандия, казеинът помага на тялото да изгаря повече мазнини през нощта. Учените там са публикували проучването си през 2009-та в American Journal of Clinical Nutrition. Там е описано как мъже и жени, които са били тествани, са били подложени на високопротеинова диета (25% от всички приемани калории са идвали от протеини), като протеинът е бил единствено казеинов. Тестваните хора са изпитвали по-малко глад през деня и са горели повече калории, особено през нощта, в сравнение с тези хора, които са били на нископротеинова диета (10% от приетите калории са били от протеин).

Може да започнете с 20-40 грама казеинов протеин с мицелиран казеин точно преди да си легнете. Освен това уверете се, че добавяте по 10-20 грама казеинов протеин преди и след тренировка, както и между храненията.
 
В нашия онлайн магазин може има богат избор на казеинови протеини. В зависимост от цената, можем да ви препоръчаме по-евтиния вариант Pure Casein или по-скъпият, но от по-качествена суровина на SAN - Casein Fusion.
 

CLA

 
Свързаната линолова киселина (CLA) е натурална група от полезни за тялото мазнини, които увеличават изгарянето на мазнини, като в същото време поддържат растежа на мускулната маса и силата. Според няколко проучвания CLA не само помага за намаляването на мазнините, като намалява складирането им в мастните клетки и увеличава метаболизма, но и увеличава количеството мазнини, които се изгарят по време на сън. Това не само ще ви помогне да свалите излишните мазнини, но и ще предотврати изгарянето на аминокиселини като гориво по време на сън. Ключът тук е да взимате CLA постоянно поне за няколко месеца. Няма как да видите промените за един ден, но ако сте постоянен със зареждането на CLA ще видите ползите в дългосрочен план.


 
Вземете 2-3 грама CLA заедно с казеиновия протеин преди лягане, а след това вземете и една доза когато се събудите и една следобед заедно с храната.
 
В нашия онлайн магазин може да разгледате CLA от различни производители. За добри резултати препоръчваме CLA 1200 със зелен чай, а за жените има специално разработена добавка CLA 80 Femme.
 

GABA

 
Гама аминомаслена киселина (GABA) е аминокиселина, но и невротрансмитер, което означава че предава нервните импулси. Но за разлика от други такива, тя не ги усилва, а ги задържа, Това означава, че ви успокоява и това е причината GABA да се приема вечер - за да подобри съня ви. Освен това според няколко изследвания GABA увеличава натуралното производство на хормона на растежа. При получаването на повече производство на хормон на растежа, не само възстановявате по-добре мускулите си, но и изгаряте повече мазнини от мастните си клетки докато спите. А ако комбинирате GABA с казеин и CLA определено ще топите излишните мазнини докато спите.

Вземете 3-5 грама GABA без храна около 45-60 минути преди да вземете казеиновия шейк с CLA.
 
GABA е част от добавките, които подпомагат пълноценния сън. Сред добрите предложения за GABA са тези на производителите Dymatize и NOW.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес