Най-големият сайт за бойни спортове

       

Ластици и темпо тренировка за повече мускули

Ластици и темпо тренировка за повече мускули
Публикувано на: Юни 7, 2013 в 06:37 ч
Автор: Джим Смит
Снимка: wikimedia.org
Подобрете тренировъчната издръжливост и резултати с темпо тренировка и натоварване с ластици.

Ластиците са много ефективен уред, който ви помага при разтягането, както и при изпълнението на различни динамични упражнения (с тяга), за да разширите функционалността на горната и долната част на тялото си.

Можете да използвате и ластици закачени за щангата когато правите лежанка, клек или мъртва тяга. Този тип съпротивление е много важен за преодоляване на застои в постиженията.

Ластиците могат да бъдат много полезни и при други упражнения, като набиране, бицепсово сгъване, военна преса, гребане и т.н.
 

Бицепсово сгъване с ластик

 
Застъпете с крак единия край на ластика, а другия край омотайте около дръжката на дъмбела. Направете това за всяка ръка. Така ще правите бицепсовото сгъване срещу тежестта на дъмбела плюс съпротивлението на ластика. Изберете си тежест, с която може да направите 15-20 повторения.

Започнете като правите упражнението с перфектна техника и максимално много повторения.

Не правете сгъванията бавно, а вместо това вкарайте малко темпо и сила срещу двете съпротивления. Ще започнете да усещате ръцете си като пред експлодиране. Можете да правите бицепс и трицепс в суперсерии от 20, 40 или 60 повторения.

Темпо тренировката има голям ефект при трупането на мускулна маса. За всяко упражнение (а и за всяко движение в живота) имаме три фази: концентрична, изометрична и ексцентрична.

В един прост пример, като бицепсовото сгъване, можем да видим и трите действия. Концентричната част е момента, в който мускула се съкращава (когато преодоляваме тежестта, ексцентричната фаза (когато се удължава под напрежение) е когато сваляме обратно тежестта. Изометричната фаза е тогава, когато има напрежение, но няма движение - в случая се получава при прехода от ексцентрична към концентрична фаза.
 

Как да го използваме за мускулен растеж

 
Когато вдигаме тежко, нараняваме на микро ниво мускулите си - микротравма. Когато те се възстановяват, те стават по-големи. Повечето проучвания сочат, че голяма част от микротравмите се получават в ексцентричната фаза на упражнението.

Идеята тук е да изпълнявате упражненията бавно и под контрол, но в ексцентричната фаза. Концентричната фаза, в която преодолявате тежестта, трябва да се прави бързо и експлозивно.

Фокусирайте се повече върху ексцентричната фаза и по този начин ще увеличите растежа на мускулите си.
 
В нашия онлайн магазин може да откриете различни фитнес аксесоари и уреди за тренировки, сред които и качествени и здрави ластици.
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

Върни към живота глутеусите си

Върни към живота глутеусите си
Нека си го кажем така - ако по цял ден стоиш седнал, има голям риск да 'убиеш' задника си.
Статии » февруари 2, 2019 (1)
цялата статия

10 вида лицеви опори за напреднали

10 вида лицеви опори за напреднали
Представяме ви няколко вида на лицевите опори, които да разнообразят тренировките ви.
Статии » януари 7, 2011 (4)
цялата статия
Мнения в Facebook