Зареждане

Две невероятни упражнения за изправяне на стойката, които работят

Две невероятни упражнения за изправяне на стойката, които работят
Публикувано на: Юни 4, 2018 в 21:58 ч

Добре помним изгърбената стойка на 'по-начетените' деца в училище, както и на тези, които прекаляваха с компютъра - изкривен гръбнак и изведена напред глава. Вярвате или не, точно тази стойка може сериозно да навреди на тренировките ви.

По една или друга причина си е трудоемко човек да стои постоянно изпънат като струна. Факторите, които определят естествената стойка са мнозина, като могат да включват лоша тренировъчна програма, стрес, както и прекалено заседяване пред телефона или пред компютъра. Болки в раменете, във врата, както и в кръста са все резултати именно на това изкривяване. А ако го имате - много вероятно е и да се контузите по време на тренировка.

Следното видео ще ви представи две упражнения, които да изпълнявате, за да коригирате стойката си:А ето и как да ги изпълнявате:

НА СТЕНАТА


1. Застанете с гръб към някоя стена.
2. Уверете се, че кръстът и плешките ви се допират до стената. Отдръпнете малко стъпалата си от нея.
3. Сега докоснете стената със задната част на главата си. Започнете да доближавате брадичката към гърдите си без да отлепяте главата от стената.
4. Повторете 10-15 пъти, като се съсредоточавате върху разтягането във врата ви.
5. Отдръпнете се от стената и се опитайте да повторите същото усещане без допълнителната опора.


С ЛАСТИК


1. Закачете слаб ластик на нещо пред вас и завъртете рамената си назад и надолу, като запазвате ръцете си от двете си страни.
2. Опитайте да опънете ластика зад себе си с изпънати ръце. Почувствайте напрежението в гърба.
3. Отстъпете малко назад и задръжте добрата стойка в рамената.
4. Повторете същото разтягане на врата като от миналото упражнение, отново за около 15 повторения.
5. Щом приключите с упражнението, опитайте да се разходите с тази стойка. Ще се чувствате нелепо навярно, но преувеличаването е един добър старт към подобряването на стойката ви.


Колкото повече правите тези упражнения, толкова по-малко ще се нуждаете от тях през годините. 10-15 повторения дневно безспорно ще ви дадат резултат, но няма проблем и да прекарвате по 5-10 минути в тренировки.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес