Зареждане

Как да използваме ръката си като 6 различни оръжия

Как да използваме ръката си като 6 различни оръжия
Публикувано на: Май 4, 2017 в 23:30 ч
 
John Hackleman, също познат като Pit Master, е боец и треньор по ММА, тренирал големи имена като Chuck Liddell, Glvoer Teixeira, Court McGee и много други. Няма никакъв спор, че в случая говорим за човек, който определено е навътре в сферата на бойните спортове.

 
В това видео от “THE Pit Online Dojo” можем да видим Hackleman в момент, в който демонстрира как всъщност една ръка може да представлява шест различни оръжия!

Една от техниките, които Hackleman демонстрира, е удар с длан. Въпросният удар обаче не е конкретно с дланта, а с долната част на ръката, както той пояснява във видеото. Ударът с длан не е нещо необичайно и може да се види в не малко традиционни бойни изкуства, както например и в ранните дни на Pancrase, въведен от големия Bas Rutten. Рядко обаче може да бъде видян в употреба в UFC, което все пак не означава, че не може да бъде използван ефективно за самозащита или по няколко различни начина.


 

Друга техника, която може да бъде видяна във видеото, е т.нар. “hammer fist”. Това вече е удар, който често може да бъде видян в Октагона, особено по време на ground and pound. Може да бъде използван и по време на завъртане в стойка.

Във въпросното видео на John Hackleman можете да видите и някои други любопитни неща, като например поредица от техники за бъркане в очите, основни удари, удар тип “C-hand” и други. 

Вижте:

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес