Зареждане

Темпо тренировка

Темпо тренировка
Публикувано на: Март 3, 2013 в 09:53 ч
Снимка: staticflickr.com
Много проучвания показват, че в позитивната част на повторенията (когато преодоляваме тежестта) трябва да се прави възможно най-бързо, за да се мобилизират максимално много мускулни влакна и да се изгради скорост, сила и размер. Също така се препоръчва, че в негативната част (когато тежестта се сваля) темпото трябва да е по-бавно.

Опитайте се да забавяте движението в ексцентричната част на всяко повторение. Фокусирайте се върху контролираната скорост на повторението, позната като темпо тренировка. Ползите са неизброимо много. Когато карате мускулите да работят под по-голямо напрежение, това създава повече микро-травми в тях, които водят и до по-голям растеж. Това също така е предизвикателство и за стабилността ви, съответно и торса. По-дългите и изморителни повторения означават и по-добра кондиционна подготовка и повече изгорени калории.

Издръжливостта при този тип трениране се подобрява, но ефектът не е същия като при правенето на повече повторения. Големите тежести могат да се използват и да натоварват мускулите ви по време на ексцентричната част, където се постигат и най-много резултати при качването на маса.

При клековете например може да направите 3-4 серии от по 6-8 повторения, като при негативната част (клякането надолу) сваляте тялото си за около 3-5 секунди. Но запомнете, че трябва експлозивно да се изправите, преодолявайки тежестта бързо.
 

 
Бавното темпо веднага ще ви покаже пропуските в техниката на изпълнение на дадено упражнения и ще ви подскаже кои са слабите ви мускули. Например, ако коленете ви започват да поддават навътре при бавното клякане, това означава че глутеусите не се държат добре.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес