Зареждане

HIIT за начинаещи с основни упражнения

HIIT за начинаещи с основни упражнения
Публикувано на: Ноември 23, 2021 в 10:26 ч
За тези от вас, които са нови в високоинтензивните интервални тренировки (HIIT), това е една доста кратка и приятна такава тренировка за встъпване в необятния свят на скоростното натоварване.

Целта на HIIT тренировките е предимно увеличаване на издръжливостта, ускорено изгаряне на калории, понякога шок за тялото, но най-вече - предизвикване на тялото и психиката за доста по-кратко време от стандартното.

Следната тренировка е перфектна за начинаещи, които вече са овладели координацита на тялото си и искат да го предизвикат с нещо не толкова ангажиращо.

Тренировката

Направете 5 рунда от следните упражнения, като почивате 60-90 секунди след всеки рунд, но между упражненията не правете никаква пауза.

Упражненията са изцяло със собствено тегло и без допълнителни тежести.
  1. Jumping Jacks - 25 повторения
  2. Лицеви опори - 25 повторения
  3. Клекове - 25 повторения
  4. Повдигане на краката от легнало положение - 25 повторения

Тренировката натоварва цялото тяло и е подходяща за начинаещи, както и за бързо раздвижване, когато около вас няма уреди за тренировка. За напредналите това може да бъде прилична загрявка или изцеждаща тренировка след някой боен спорт.

Общото ѝ време е около 20 минути.

В нея се изпълняват 4 базови упражнения. Всяко от тях поотделно не е нещо особено, но ако ги направите подред и без почивка, опредлено ще усетите зор.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес