Зареждане

Легендарните бойци в Муай тай

Легендарните бойци в Муай тай
Публикувано на: Февруари 9, 2010 в 16:30 ч

  

Ramon "The Diamond" Dekkers 

 

Холандеца Ramon Dekkers е вероятно един от най-добре познатите европейски тай боксьори на всички времена и първия чужденец на който се връчва наградата “Муай тай боец на годината” в Тайланд. Той се е изправял в двубои срещу най-добрите муай тай бойци, включително Coban, срещу когото Dekkers се бие два пъти, като първия път Coban e нокаутиран още в първи рунд, в следващия двубой между двамата обаче, Coban нокаутира Dekkers. По време на своята кариера като муай тай боец, Dekkers участва в множество турнири по света, като печели няколко шампионата. Известен като опитен боец, с мощни удари с ръце и крака, с тенденция за постоянно конкуриране нa своите опоненти, това е което го прави един от големите любимци на тайландската публика. Dekkers е изключителен боец и един от малкото, който е победил доста муай тай шампиони, включително Nangpon Nongeeb Pahuyuth по време на World Muay Thai Championship в Холандия.

 

Coban "The Cruncher" Lookchaomaesaithong

 

Coban обикаля света, представяйки Тайланд в най-различни турнири по Муай тай. The Cruncher печели първата си световна титла през 1985 година. В своят 23 годишна кариера като муай тай боец, Coban има записани повече от 270 двубоя. Неговият последен двубой се състои през 2000 година по време на турнира Warrior’s Cup, провел се в Калифорния, САЩ. Тогава Coban се изправя в двубой срещу Danny Steele и печели, макар, че преди този мач, той не се е бил цели три години. Най-трудния двубой на Coban е срещу Ramon Dekkers. Двамата се изправят в двубой един срещу друг, четири пъти, като всеки от двамата записва 2 победи и 2 загуби. The Cruncher е един от най-коравите муай тай бойци, бележит със силата и твърдостта на ударите си с крак. Coban може да не е най-успешния муай тай боец на своето време, но със сигурност е един от най-популярните. Той е нокаутирал повечето от своите опоненти. Това е един боец, готов да поема рискове. Когато Coban излезе на ринга, тълпата скандира неговото име, което е знак за одобрението, което той печели по света, чрез репутацията на един безмилостен и агресивен към своите опоненти боец, гонейки своите цели до край. Днес, той е инструктор в САЩ, но може би, все  още е способен да конкурира много от днешните муай тай бойци.

 

Danny Bill

 

Danny Bill е френски муай тай боец. Неговият първи двубой се състои когато е 14 годишен, а на 16, Danny става Шампион по Муай тай на Франция за 1988 година. Той е Световен шампион седем последователни години – от 1993 г. до 1999 г. побеждавайки най-добрите муай тай бойци в света, като  Nokwee Devy, Pananonlek, Saimai Suk, Orono Por Muang U bon, Joel Cesar, Joe Prestia, Ramon Dekkers. Danny губи титлата си през 1999 г. от Sakmongkol. Малко след това, той участва в турнира King's Birthday 2000 в Тайланд, но губи отново, този път срещу Kaolan Kaovichit. След този двубой, той се оттегля от муай тай за 2 години, преди да се завърне през 2003 г. срещу Aurelien Duarte. За съжаление, по време на втория рунд, той претърпява контузия на крака и губи двубоя с TKO. Със своя бавен и методичен стил на игра по време на първите няколко рунда, в края на двубоя, Danny Bill започва да подлага опонента си на бомбандировка чрез удари с коляно. Той е един от любимците на много муай тай фенове, най-вече поради майсторството и техниката в неговото изпълнение на множеството следващи един след друг, удари с коляно, които обикновено са с катастрофални последици за опонентите му.

 

Khaosai "The Galaxy" Wanghompu

 

The Galaxy е известен с твърдия си и силен удар с лявата ръка, чрез който често пъти изкарва от строя и нокаутира своите опоненти. Той защитава титлата си 19 пъти, като само в три от тях, скъсява дистанцията. Galaxy е национален герой в родината си Тайланд. Въпреки всичко обаче, той не се изправя в двубой срещу никой от топ бойците на своето време. Неговите най-добри победи са над Willie 'The Birdlegs” Jensen и по-късно над Rafael Orono. Брата близнак на Khaosai, Khaokor, печели титлата на Световната боксова асоциация (WBA) в категория "петел".

 

 

Pongsiri "The Rambo" Por Ruamrudee

 

Rambo е един от най-известните тайландски  тай боксьори. Това е боец, който се раздава от първата до последната минута на двубоя. Rambo е сред бойците допринесли за популяризирането на Муай тай, дори сред не особено големите почитатели на този спорт. Той е сред хората, имащи заслуга за модернизирането на Lumpinni Stadium, тъй като публиката която идвала да гледа неговите двубои, е била прекалено многобройна за капацитета на стадиона.

 

Sagat "The Streetfighter" Petchyindee


Sagat Petchyindee  е може би един от най-великите бойци, които някога са се раждали в Тайланд, историята като боец на когото не може да се сравни с нищо. В своята кариера Sagat е записал повече от 317 двубоя, побеждавайки в много от тях и губейки в много малко. Историята на този боец е наистина зашеметяваща. Sagat е боец, допринесъл значително за страната си и за историята на Муай тай.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес