Зареждане

Биографията на Rickson Gracie

Биографията на Rickson Gracie
Публикувано на: Юни 3, 2010 в 11:00 ч

Rickson е син на Helio Gracie и е израстнал с жиу-житцуто на семейство Gracie. На шест годишна възраст той започва да се състезава, на 15 вече преподава бойното изкуство, а на 18 получава черния си колан. На 20 Rickson печели първата си знаменита победа над известния боец в тежка категория Zulu, който до тогава е имал 140 поредни победи. С тази победа, Rickson получава всенародно уважение като топ боец, оставяйки своята след в Gracie жиу-житцу и Gracie Challenge. Пет години по-късно Zulu иска реванш и губи отново от Rickson пред 20,000 души публика. Този двубой е включен във видео компилацията Gracie Jiu-Jitsu in Action Volume 1.

rickson gracie жиу житцу


Rickson е 7-ма степен черен колан шампион на фамилията Gracie, чиито техники се смятат за най-финното изразяване на Gracie жиу-житцуто. Неговият талант и ранното му занимание със спорта оказват влияние на 400-те му двубоя, в които не е победен, включително в жиу-житцу състезания, състезания по свободна борба и самбо и в двубои с отворени категории или свободни боеве. Rickson е двукратен шампион на Бразилия по свободна борба, златен медалист по самбо (може да видите Rickson да се бие срещу руски експерт по самбо в Gracie Jiu Jitsu In Action Volume 2) и за почти две години остава световен шампион в средната и отворената категория по жиу-житцу. Той се състезава в Япония в Japan Vale Tudo, като печели и двата турнира през 1994-та и 1995-та. По това време е признат от японците за носител на самурайски дух.

През 1997-ма в състезанието Pride 1, което е било посетено от 47,860 зрители, той побеждава известния японски боец Nobuhiko Takada за 4:47 в първия рунд. Година по-късно, през 1998-ма в PRide 4, Rickson защитава титлата си. В един от най-дългоочакваните двубои по смесени бойни изкуства, който привлича 50,000 зрители, Rickson побеждава Takada още веднъж. В Colosseum 2000, който също се провежда в Tokyo Dome и е гледан от 30 милиона телевизионни зрители там, Ricкson се бие срещу най-добрия японски боец Masakatsu Funaki. Той побеждава опонента си с rear naked choke в 11:46 на първия рунд.

Като съвременна легенда Rickson Gracie е заслужил международно уважение за неговите постижения и умения по бразилско жиу-житцу. Той поддържа семейните традиции и спазва стриктен здравословен живот. Той е символ на дисциплината, себеотдаването и спортсменството.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес