Зареждане

Изграждане на мускулите сутрин

Изграждане на мускулите сутрин
Публикувано на: Март 9, 2013 в 09:10 ч
Снимка: staticflickr.com
Когато се събудите сутрин, мускулите ви са в опасност. Тялото ви буквално изяжда само мускулната си маса, защото цяла вечер не се е хранило. За да захрани мозъка, тялото преобразува аминокиселините от мускулите в глюкоза. Най-бързия метод за предотвратяване на този процес е да приемете възможно най-рано след ставането бързоусвояем протеин. Няма по-лесно усвояем протеин от суроватъчния, така че може да започнете с прием на 20 грама от него. Още на минутата той ще спре разграждането на мускули.

Добре е да добавите и 5-10 грама аминокиселини с разклонена верига (BCAA) към суроватъчния си шейк. BCAA представляват три аминокиселини - левцин, изолевцин и валин, които са най-важните аминокиселини за мускулен растеж. След като тези аминокиселини се абсорбират мигновено, те отиват директно в мускулите, където помагат за спирането на мускулния катаболизъм.

Добрите новини са, че сутринта нивата на тестостерон са в най-високия си пик за деня и може да използвате това като предимство. За да увеличите на максимум анаболния ефект от тестостероновите нива, приемете 2-3 грама карнитин за да увеличите количеството рецептори за тестостерон в мускулните клетки.

Стремете се да избягвате кофеина сутрин.

Скорошно проучване откри, че кофеинът в сутрешното кафе поддържа нивата на кортизола високи. Кофеинът може да се свърже с други химикали в кафето, които да повишат значимо кортизола, което от своя страна увеличава разграждането на мускулите. По безопасно е да се приемат кофеинови добавки сутрин, за да се избегне повишаването на нивата на кортизол.

Добра практика е да се започне деня с мултивитаминен комплекс. Вече доста проучвания показват, че след тежки тренировки тялото изчерпва запаса си от микронутриенти, което от своя страна забавя мускулното възстановяване и растеж.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес