Най-големият сайт за бойни спортове

       

Вим Хоф и неговия метод да бъдеш свръхчовек

Вим Хоф и неговия метод да бъдеш свръхчовек
Публикувано на: Април 14, 2019 в 12:36 ч
Безспорно един от феномените на нашето време е холандецът Вим Хоф, известен също и като "The Iceman" (Леденият човек).
 
И докато "The Iceman" от UFC, Чък Лидел раздаваше нокаути допреди години в клетката, Хоф продължава да нокаутира и днес, но не опоненти на ринга, а твърденията на медицината и общоприетите схващания какво може и не може човешкото тяло.
 
Ако не сте чували за него, нека имаме удоволствието да ви го представим.
 
Хоф е роден на 20 април, 1959 г. и е известен с това, че издържа на свръх ниски температури за човешкото тяло, но интересното далеч не е това. Той е популярен с метода си, чрез който организмът се възстановява по-бързо, преборва се с лекота с болести чрез контрол на имунната система и още много други предимства, приложими за трениращи силови и бойни спортове и професионални спортисти от различни дисциплини.
 

 
Хоф събра очите на света и на медици с редица на пръв поглед откачени предизвикателства, които обаче покорява с лекота:
  • изкачване на връх Килиманджаро за 48 часа с група от 24 души (практикуващи неговия метод).
  • изкачил е Еверест по къси панталонки и обувки
  • пробягва маратона в пустинята Намиб без да пие вода
  • манипулира имунната си система и процесите в тялото си
  
 
Предимства на неговия метод, който включва дихателни упражнения и излагане на леден студ са по-бързото възстановяване след натоварване, повишена издръжливост, както и значително намаляване на подкожните мазнини.
 
Ледените бани след тренировка са добре познат метод в бойните спортове за намаляване на възпаленията и травмите след тежки натоварвания.

С метода на Вим Хоф обаче нещата отиват доста нива по-нагоре, тъй като на неговите лагери буквално след няколко дни практикуване на преподавания от него метод, учениците му се изкачват по ледено студени снежни върхове на различни планини само по шорти и обувки.
 
В основата на метода на Вим Хоф са три фази:
  • студена терапия
  • дихателни упражнения
  • медитация
 

 
Тук ще ви разкрием една от техниките му за дишане, които алкализират организма и помагат за неговото бързо укрепване:
  • дишате дълбоко 30 пъти по следния начин - дълбоко вдишване, пълно изпълване на дробовете; следва издишване с изпускане на дъха без наислване. Повтаряте така 30 пъти.
  • след като сте вдишали и издишали 30 пъти, поемате дълбоко дъх и издишвате. Задържате без въздух възможно най-много.
  • когато не можете да държите повече, поемате дълбоко въздух и задържате за 15-20 секунди, като стягате корема и врата, а след това отпускате и издишате.
 
Това е един рунд. Правят се 3-4 такива рунда задължително на гладен стомах.
 
Техниките на Хоф имат последователи по цял свят, които бързо усещат предимствата от неговия метод - както при спортни и силови постижения, така и за индивидуално здраве и тонус.

Хоф е носител на 26 световни рекорда и е убеден, че всеки има тези способности, а неговият метод е един от начините да ги отключи.
 

Семинар по метода на Вим Хоф на 20 и 21 април в София

 
Ако сте запознати с мисията на Хоф или написаното ви е любопитно - ето една интересна новина - на 20-ти и 21-ви април 2019 в София ще има семинар с един от най-доверените ученици на Хоф, а за аудиторията на MMA.BG договорихме отстъпка от близо 50 лв. - редовната цена е 245 лв., а чрез промокод MMABG тя става 198 лв. Промокодът може да се използва или при регистрация по телефон, или при резервация на билет през sabitie.bg

Повече информация може да откриете в събитието в Facebook.
 
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

8 сигурни знака, че имаш недостиг на колаген

8 сигурни знака, че имаш недостиг на колаген
Колагенът е главният структурен протеин при хората - говорим за 25 до 35 процента от всичките протеини в човешкото тяло, както и при всички останали бозайници.
Статии » януари 20, 2019 (0)
цялата статия

Всичко за пробиотиците

Всичко за пробиотиците
Бактериите в тялото ти бият по брой клетките с цели десет пъти. Повечето от тези бактерии се намират в стомаха ти. Интересно е също, че повечето от тях реално са безвредни.
Статии » декември 5, 2018 (0)
цялата статия
Мнения в Facebook