Зареждане

Усик: Светът трябва да види скръбта и разрушенията, които Русия ни причини

Усик: Светът трябва да види скръбта и разрушенията, които Русия ни причини
Публикувано на: Юли 23, 2024 в 02:00 ч
Александър Усик, безспорният световен шампион в тежка категория, се завърна в своята разкъсвана от война родина Украйна, решен да промени живота на хората, засегнати от продължаващия конфликт.

Последното начинание на Усик е да помогне за възстановяването на къща на улица Lysenka 14-H, за която той преди това е помогнал с финансирането чрез инициативата UNITED24. Със собствения си принос от $180 000 (от общо събраните $224 000), Усик гарантира, че 40 семейства вече могат да се завърнат по домовете си, намирайки утеха след конфликта.

Но мисията на Усик се простира отвъд простото възстановяване на домове. По време на посещението си той откри, че в новореставрираната сграда се помещава фитнес зала, където неговият познат Aлексий Джункивски учеше малки деца на изкуството на бокса. Трагично, Джункивски загуби живота си, докато защитаваше страната си, а сега Усик е решен да почете паметта му.

„Реших да закупя цялото необходимо спортно оборудване, за да могат децата да тренират в удобни условия. Въпреки че Алексий вече не е сред нас, боксът ще продължи да съществува във фитнеса, който той основа. Децата ще продължат да тренират и може би едно от тях ще стане нов световен шампион.“, каза Усик.

Ангажиментът на Усик към местната общност се простира отвъд боксовата зала. Той и съпругата му Катерина също посетиха детската болница в Киев, която беше поразена от ракета на 8 юли. Безспорният шампион се срещна с персонала и децата, подложени на лечение, като предложи насърчителни думи и дори сподели няколко боксови съвета.

„Светът трябва да види скръбта и огромните разрушения, които Русия причинява на страната ни.“, каза Усик, подчертавайки важността на повишаването на осведомеността за продължаващата война.

Усик ще се завърне на ринга в края на годината, за да се бие с Тайсън Фюри в Рияд.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес