Зареждане

Мат Браун хвърля вината за заплащането на бойците, включително и върху себе си

Мат Браун хвърля вината за заплащането на бойците, включително и върху себе си
Публикувано на: Август 28, 2024 в 00:00 ч
Бившият ветеран на UFC Мат Браун смята, че бойците сами са си виновни за заплащането, и признава, че е един от виновниците.

Темата за заплащането на бойците в ММА се обсъжда отдавна. За никого не е тайна, че най-добрите ММА бойци получават значително по-малко пари под формата на обявено официално заплащане, отколкото боксьорите от елитно ниво. Главният изпълнителен директор на UFC Дана Уайт заяви, че тези бойци печелят значително повече, отколкото предполагат оповестените възнаграждения, и беше категоричен, че тези спортисти могат да споделят какво наистина печелят на бой, ако желаят да го направят.

Браун казва, че ако някой трябва да бъде обвиняван за ситуацията със заплащането на бойците, това са самите бойци.
 

Мат Браун казва, че бойците са виновни за ситуацията със заплащането в UFC

Мат Браун сподели, че според него бойците, включително и той самият, са виновни за това, което се възприема като ниско заплащане.

"Ако някой е виновен за заплащането на бойците, това са бойците - и аз съм един от тях, поне преди бях", каза Браун. "Никога не съм се борил срещу UFC за заплащането си. Виждали сте в Инстаграм, Туитър, различни интервюта, в които бойците се застъпват за UFC.

"Никога през живота си не съм чувал за бизнес, в който служителите - ако искате да ни наречете служители или дори подизпълнители - в който да кажат: "Не трябва да ми плащат повече, плащат ми перфектна сума пари". Това е толкова невероятно за мен."

Браун призна, че по време на преговорите с Дана Уайт е възразил срещу един аспект от заплащането си. "Immortal" каза, че Уайт се е съгласил с неговата позиция и двамата са успели да постигнат споразумение.

Заплащането на бойците със сигурност ще продължи да бъде гореща тема в обозримо бъдеще, тъй като бизнесът на UFC продължава да процъфтява.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес