Зареждане

Робърт Уитакър за срещата с Чимаев: Имал съм два лагера за този човек, в най-добрата си форма съм

Робърт Уитакър за срещата с Чимаев: Имал съм два лагера за този човек, в най-добрата си форма съм
Публикувано на: Август 28, 2024 в 00:00 ч
Бившият шампион Робърт Уитакър е повече от сигурен, че ще се изправи срещу непобедения претендент в средна категория Хамзат Чимаев по-късно тази година след неуспешната среща през юни, когато двамата ще се изправят в октагона на UFC 308 след два месеца.

Уитакър, настоящ претендент номер три в дивизията, се завърна в действие през юни в главното събитие на UFC Fight Night Saudi Arabia - споделяйки октагона с изгряващия перспективен боксьор Икрам Алискеров.

Първоначално беше планирано, че Уитакър ще оглави картата в Рияд срещу непобедения Чимаев, който се оттегли от първото участие на промоутъра в региона, позовавайки се на "тежко" заболяване.

Въпреки това, пренасочен към UFC 308 в края на октомври в продължение на пет рунда, Уитакър ще се срещне с Чимаев преди безспорния двубой за титлата в категория перо, в който непобеденият Илия Топурия ще се изправи срещу бившия шампион Макс Холоуей.

Робърт Уитакър е уверен, че ще отнеме "0" от рекорда на Хамзат Чимаев

В навечерието на двубоя с чеченския претендент Уитакър настоя, че е в най-добрата си форма преди срещата, след като е посветил два отделни тренировъчни лагера за подготовка за тази битка.

"По същество имах два лагера за този човек, нали?", каза Робърт пред Submission Radio. "Мисля, че от гледна точка на уменията, вероятно съм в най-добрата си форма досега. Бях особено подготвен за Хамзат, теоретично погледнато, както можех да бъда, нали?"


"... Знаете, че трябва да се притеснявате за това колко силно той ще натисне с борбата си в първите няколко рунда", обясни Робърт Уитакър. "И след това, като какво ще направя след това, след като неутрализирам свалянията, след като се изправя или каквото и да е друго, и просто да се бия с него."

Чимаев не се е появявал на тепиха от октомври миналата година, като за последно постигна спорна победа над бившия шампион в полусредна категория и номер едно на организацията Камару Усман в Абу Даби, ОАЕ.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес